Държавата и общините са изхарчили незаконно над 8 млн. лева,

...
Държавата и общините са изхарчили незаконно над 8 млн. лева,
Коментари Харесай

Държава и общини с незаконни харчове

Държавата и общините са изхарчили нелегално над 8 млн. лв., а други над 6 милиона липсват. Това демонстрира инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия за първите три месеца на годината. Сред най-големите извършители са оръжейният търговец " Кинтекс " и горското сдружение " Тузлушка гора "

Най-много пари липсват в оръжейният търговец Кинтекс. Инспекторите са ревизирали контракти на компанията за интервала от 2016 до 2018 година с компаниите Емко и Аркус. Установено е, че на страната са нанесени вреди за над 3,1 млн. лв..

Най-голяма е цената на противозаконните публични поръчки на доставчика на ток в Южна България - ЕВН. Дружеството е изхарчило нелегално 1,74 млн. лв.. Сред огромните извършители при харченето на държавни пари е община Поморие. Общият брой поръчки с нарушаване е 41 на стойност над 8,4 милиона лв..

При горското сдружение в село Антоново - Тузлушка гора липсват други 2,32 милиона лв.. В случая има и знаци за машинация. Подобни подозрения има и при общините Шумен и Мирково.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР