Държавата и община Айтос влязоха в спор за изграждането на

...
Държавата и община Айтос влязоха в спор за изграждането на
Коментари Харесай

Държавата и общината в спор за обходния път на Айтос

Държавата и община Айтос влязоха в спор за построяването на обходен път и кръгови кръстовища. Мерките са предизвикани от тежката злополука с ТИР на 13-и септември, при която живота си изгубиха татко и двете му деца. Жителите на Айтос желаят ясни периоди по кое време ще бъде обезопасен пътният сектор, именуван от тях " улицата на гибелта ".

Месец след тежкия случай в Айтос и серията от митинги, не е ясно по кое време ще бъде построен обходният път на града, който ще реши казуса с тежкотоварния трафик.

Според районното министерство поради пропуск на кмета не може да стартира построяването на пътя.

Когато е одобряван общият организационен проект на Айтос през 2018 година, за жалост няма очакван обход на града. За това желая да си приказвам с него, не с цел да му държа сметка, че няма, а да видя какво можем да създадем в най-кратък и действен порядък, да може да се планува този обход, сподели арх. Иван Шишков, зам.-министър на районното развиване и благоустройството.



Кметът на Айтос се аргументира с това, че в общината няма експерти, които да преценяват, къде е трябвало да бъде заложен планът за обходен път.

Може би когато сме провеждали съвещания и сме обсъждали общия организационен проект 2018 година може би не са участвали другите институции, които да кажат, че този път би трябвало да бъде заложен в общия организационен проект, сподели Васил Едрев, кмет на Община Айтос.



Сега би трябвало да мине процедурата по изменение на общия организационен проект, с цел да може да стартира строителството, както на обходния път, по този начин и на кръговите кръстовища, за които упорстват локалните поданици. Институциите обаче не се наеха с съответни периоди, което разгневи жителите.

Вече е сложена и стационарна камера за скорост на входа на Айтос, която да следи преминаващите коли. Тя ще проработи от на следващия ден.

Репортер: Давид Сукнаров
Сн. БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР