„Държавата и нашите вносители в момента купуват газ на цена,

...
„Държавата и нашите вносители в момента купуват газ на цена,
Коментари Харесай

Икономистът Стоян Панчев: Докато имаме валутен борд, гръцки сценарий няма да има

„ Държавата и нашите вносители сега купуват газ на цена, която се търгува на борсата. Съответно, според от това какво се случва на интернационалните газови пазари, ние ще следваме тези цени, до момента в който не бъде подписан някакъв нов дълготраен контракт. " Това съобщи в изявление пред БНР икономистът Стоян Панчев от Експертния клуб за стопанска система и политика.

" Още от първата актуализация, в която участваше Асен Василев, беше ясно, че поради инфлационния напън и приходите в бюджета са много по-високи. Пари се намират, основният въпрос е по какъв начин се харчат. Не е казусът в приходите, казусът е какъв брой държавното управление желае да изхарчи. "

Със идната актуализация апетитите за харчене ще бъдат много по-високи, предвижда икономистът. По думите му част от плануваните за финансовата стратегия средства вместо за вложения ще бъдат харчени за попълване на дупки и антикризисни обезщетителни ограничения.

Докато имаме валутен ръб, гръцки сюжет няма да има, разясни Панчев. Той добави, че с цел да се стигне до гръцки сюжет, би трябвало да сме в еврозоната.

" Правителството не може да вземе чак толкоз доста дълг, че да достигнем до гръцкия сюжет. Правителството ще бъде дисциплинирано доста по-рано. "

Има огромна каша в помощите за бизнеса, означи Стоян Панчев и даде образец - към момента се субсидира заетостта макар голямото търсене на фрагменти.

В обстановка, в която държавното управление взема " политическо решение да накаже съветската експанзия ", бизнесът има учредения да отиде и да изиска помощи за газа, счита Панчев. Според него цените мъчно ще бъдат понижени, а ограниченията срещу инфлацията са палиативни и няма да я излекуват. Колкото повече пари се наливат в ползване, толкоз повече ще скачат цените, разяснява икономистът в предаването " Преди всички ".
" Тя ще бъде прекъсната по доста мъчителен метод от централните банки – този мъчителен метод е нова рецесия, нова криза. Този сюжет е предстоящ някъде в идната една година. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР