Държавата е оставила Тютюневият град да се руши със своето

...
Държавата е оставила Тютюневият град да се руши със своето
Коментари Харесай

Пламен Моравенов: Държавата отдавна абдикира от проблема с Т...

Държавата е оставила Тютюневият град да се разрушава със своето безучастие и безредните решения, които се взимат. Така Пламен Моравенов, притежател на някогашните тютюневи хранилища на ъгъла на бул. " Христо Ботев " и ул. " Авксентий Велешки " разяснява положението на парцелите в квартала.

Моравенов подсети, че още преди години складовете трябваше да бъдат съборени. Комисия, в която участваха и представители на НИНКН, беше се произнесла с безапелационното мнение, че парцелът не е монумент на културата и следва бъде отстранен, тъй като е рисков. 

Това, че постройката на бул. " Христо Ботев "  е рискова и може да се срути, се вижда от всеки минувач. Няма прозорци, порти и покрив. Стените се държат на косъм. За срутване на постройката два пъти бяха издадени заповеди, освен това след мнението на НИНКН, и два пъти спирани от Министерството на културата. Второто срутване беше анулирано при започване на 2020 година, откакто арх. Петкана Бакалова внесе искане в НИНКН за оповестяване на складовете за монумент на културата. 

Ако на следващия ден постройката падне, кой ще носи отговорността?, пита притежателят.  Намерението му е на това място да се построи огромен под земята паркинг, комерсиална част и жилища.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР