Държавата е на мястото си и хората не бива да

...
Държавата е на мястото си и хората не бива да
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Държавата е на мястото си, няма проблем нито с доставката на ток, нито с цената

Държавата е на мястото си и хората не трябва да се тормозят. Няма безусловно никакъв проблем нито във връзка с сигурността на доставките на електрическа енергия, нито във връзка с цените. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова във връзка продажбата на ЧЕЗ.

Разбирам, че тематиката е плодородна, в случай че някой желае да направи нечиста сделка със страховете на хората, само че хората не трябва да се тормозят, акцентира Петкова.

В ЧЕЗ работят експерти, Министерството на енергетиката прави инспекции във връзка с техническата адекватност на електроразпределителните предприятия, сподели Петкова.

В отговор на въпрос Петкова съобщи, че още е рано да се приказва за това от кое място ще дойдат средства, с цел да може страната да влезе в договорката за ЧЕЗ. Тя посочи, че за това е належащо единодушие освен на купувача, само че и на продавача.

Попитана дали ще остане на поста министър, в случай че болшинството не одобри оставката й, Петкова съобщи, че ориста на оставката зависи преди всичко от премиера Бойко Борисов, а и от съдружните сътрудници. Аз съм подала своята оставка, тъй като считам, че по този начин би трябвало да бъде в тази обстановка, добави тя.

По отношение на плана АЕЦ " Белене " Петкова съобщи, че консенсусът в Народното събрание през днешния ден е добър знак. Оттук нататък започваме дейна работа, означи тя.

По думите й за плана има сериозен и действителен капиталов интерес. Има интерес и ще стартират диалози с нашите съседи на Балканите, може да стане един добър план при избрани параметри, сподели Петкова. Нашата цел е подобен план да бъде осъществен на пазарен принцип, добави тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР