Държавата дължи 34 милиона лева с ДДС за извършени строителни

...
Държавата дължи 34 милиона лева с ДДС за извършени строителни
Коментари Харесай

Държавата дължи 34 милиона лева с ДДС за извършени строителни дайности при строежа на АМ Хемус

Държавата дължи 34 милиона лв. с Данък добавена стойност за осъществени строителни действия при градежа на автомагистрала (АМ) " Хемус " за сектори 2 и 3.

Това стана ясно по време на визитата на заместител министър–председателя и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова на пътния възел на основен път Плевен – Ловеч, с цел да инспектира градежа на сектора от Автомагистрала „ Хемус “.

С него бяха и заместникът му Явор Пенчев, както и ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Тодор Василев.

Борис Шалев от " Автомагистрали " ЕАД, началник на плана за градежа на сектора, съобщи пред министъра, че до края на годината е допустимо да бъде пуснат в употреба първият сектор - от пътен възел " Боаза " до п. в. Дерманци, както и зъвършен п. в. Плевен - Ловеч, а доникъде на идната - целият сектор от п. в. Каленик до п. в. Плевен.

Вторият сектор - от п. в. Делманци до п.в. Каленик, който е най-тежък, ще  бъде построен до края на 2024 година Лотове 4, 5 и 6 е допустимо да бъдат приключени след 2025 година. За лотове 7, 8 и 9 няма подготвени планове и не са почнали отчуждителни процедури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР