Държавата да опрости редица плащания на принудените да затворят заради

...
Държавата да опрости редица плащания на принудените да затворят заради
Коментари Харесай

Заведенията искат опрощаване на плащания в коронакризата

Държавата да опрости редица заплащания на принудените да затворят поради ковид заведения и да поеме и здравните вноски на работещите там. Това предложи Сдружението на заведенията в България в отворено писмо до Народното събрание, публикувано в петък.

Организацията настоя страната да одобри абсолютно изплащането на 60% от заплатата на всеки ангажиран в заведение, без работодателят да е привързан с финансови или административни задължения. Според нея превеждането на парите би трябвало да става по сметките на служащите, аналогично на компенсациите за болнични. Плащането да става съгласно заведения в Национален осигурителен институт трудов контракт на съответния чиновник, оферират нейните членове.

Те упорстват страната да поеме за своя сметка и изплащането на здравните осигуровки за интервала на прекъсване на активността на заведенията поради ковид.

Опрощаване на заплащанията за тротоарно право и налог боклук за същото време и анулация на заплащането на Данък добавена стойност и на авторските сродните му права за интервала, са измежду другите претенции на заведенията.

Предлага се също приспадане цената на бракуваната стока (съгласно периода на валидност, заверен с фактури) в това число дължимото Данък добавена стойност за нея от размера на следващо дължими към фиска налози. Сдружението упорства и за следващото отсрочване на влизането в действие на наредбата Н18 за касовите апарати за неопределен срок.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР