Държава се управлява с ум, нация се развива с труда

...
Държава се управлява с ум, нация се развива с труда
Коментари Харесай

Корнелия Нинова към социалистите на Бузлуджа: Заредени, да тръгнем в новата си битка за местните избори

Държава се ръководи с разум, нация се развива с труда и силите на всеки българин, това е задачата пред нас, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в словото си при събора на социалистите на Бузлуджа.

„ Скъпи социалисти, симпатизанти, съдружни сътрудници, посетители, скъпи българи, историческият връх Бузлуджа ни събра още веднъж. Събра ни уважението към Димитър Благоев и съратниците му, към нашите предшественици, които преди 128 години организираха тук Бузлуджанския конгрес и сложиха начало на битката за правдивост. Тук сме, с цел да са поклоним пред героите на България – Хаджи Димитър и неговите четници, които проляха кръвта си на тази поляна за свободата на България. Днес ни събират тези две думи, тези две полезности – правдивост и независимост, тъй като и през днешния ден мнозина не се усещат свободни българи и за мнозина няма правдивост, само че за разлика оттогава, през днешния ден, българи лишиха свободата на други българи и справедливостта за други българи. Днес едноличната, властническа власт, пълзящата тирания ръководи посредством боязън и незаинтересованост. Борисов ръководи не тъй като може и не тъй като народът го желае и харесва, а поради страха, в който държи народа – поради апатията, която провокира с политиката, която води. Но страна не може да се ръководи със боязън “, добави Нинова.

Тя акцентира, че нация не може да се развива с незаинтересованост .

„ Държава се ръководи с разум, нация се развива с труда и силите на всеки българин, и това е задачата пред нас. Днес нашият политически конкурент е ГЕРБ, само че нашият зложелател е страхът и нашата задача е да отидем до всеки – безпаричен, слаб, пренебрегнат и унизен, да му подадем ръка, да му дадем религия, да му дадем сили – да му кажем, че ориста ни зависи от всеки от нас. Да му кажем – народе, изправете се и те ще паднат.

Скъпи социалисти, в последните месеци против нас се сипят упреци и удари. Твърди се, че партията е разграничена и разцепена и през днешния ден ние, вие, би трябвало да дадем явен отговор на това – кой е партията. Не съм аз, не са тези 200 души, които сте избрали за свои ръководители – ние сме краткотрайно сложени от вас, с цел да свършим работа. Партията сте вие. Имаме потребност от вашата воля и дума през днешния ден. Разцепени ли сме, че Българска социалистическа партия ще преизчисли всички пенсии? Разделени ли сме в мнението, че ще помогнем на младите фамилии, с цел да ги задържим в България, като отпуснем еднократна помощ от 10 минимални работни заплати на работещите младежи. Не сме. Разделени ли сме по въпроса за това, че би трябвало да има общинско и държавно опазване на здравето? И че не би трябвало да се доплаща в българските лечебни заведения – не сме. Разделени ли сме за това, че би трябвало да има по един учебник за един клас по един предмет и страната да поеме отговорност, и да не сменя наличието на българската история. Не сме. Не сме разграничени и по това, че би трябвало да се грижим за българското произвеждане и българската стопанска система “, съобщи Нинова.
 БГНЕС-->

За да има приходи и обществена политика, продължи тя. Разделени ли сме , че сме срещу Истанбулската спогодба и Пакта за миграция? Ето, отговорът на българските социалисти към тези, които злословят, че партията е разцепена и разграничена. Това е същинският отговор, това е националният референдум. Благодаря ви от сърце, че сте социалисти, за това, че сте правилни на концепциите, за това, че сте смели и сте тук макар страха.

Второто обвиняване – „ няма такава партия като Българска социалистическа партия, тя си отива, тя непрекъснато залязва ”. Чудя се на тези хора – в какво погрешно огледало се гледат и какво виждат. Сигурно и математиците се чудят, тъй като 80 депутати са повече от 38, а 5 европейски депутати са повече от 4. И тъй като Българска социалистическа партия е единствената партия, която е побеждавала ГЕРБ на избори и Румен Радев е президент, а Илияна Йотова – вицепрезидент. И това - единствено за 3 години. Тези хора на това му споделят – „ отиват си ”. Като гледаме това и като усещаме страстта, на нас ни наподобява като идване - гответе се, тук сме и идваме.

Скъпи социалисти, не можаха да ни купят с постове и пари, не можаха да ни счупят с напън, неистини, операции и измислици, само че взеха решение да ни унищожат финансово, като ни спрат дотацията и с цел да затворим БСТВ. Поставиха ни пред избор – да се предадем, или да се продадем на олигархията. Горките, в главите на тези хора политиката е единствено алъш-вериж, бизнес и продажба. Те не знаят какво е Българска социалистическа партия – не се предаваме и не се продаваме. Има трети път за нас.

Не се предаваме, не се продаваме, а продължаваме, безапелационна е Нинова. Продължаваме с вярата с която сте пристигнали тук. Аз обиколих поляната преди да изляза на трибуната и чух мнозина от вас, тръгнали в 3 часа през нощта от другия завършек на България. Не от боязън, че в случай че не дойдат ще си изгубят службицата, а с религия за това, че са тук за правдивост, независимост, битка с неравенствата и против бедността. Благодаря ви. Поклон, социалисти! Истински сте, мощни сте. Надявам се, заредени през днешния ден да тръгнем в новата си борба за локалните избори. Вчера, като единствената същинска партия в България, ние първи излязохме с платформа за локалните избори и показахме какво ще вършим за хората.

Чак тогава ще изберем кой да го прави. Идете във вашите общини и им кажете, че нашите кметове ще работят за това, част от налозите, които плащаме да остават при вас и да се употребяват във вашата община, за вашето богатство, а не да остават в централния бюджет и той да ги разпределя от прозореца на джипа си на този, на който е комфортно. Кажете на вашите съграждани, че Българска социалистическа партия ще извършва всички комунални услуги в общините с общински предприятия, а не с концесии и че това ще им коства по-евтино. Кажете им, че там, където изберат кмет- социалист, ще се резервира общинското опазване на здравето, ще има аптечно обслужване по дребните обитаеми места, ще има обществени домове за бедните и пенсионерски клубове за пенсионерите, където да развиват своя обществен живот. Освен нашите хрумвания, ние имаме и нашите претенденти. Виждате ли какво се случва в ГЕРБ? Ден след ден се отхвърлят от основните си до момента кметове. Какво е това, с изключение на самопризнание за неуспех? Нали бяха най-успешните кметове? Защо ги сменят? А когато ги сменят, какво? Моделът остава същият, тъй като той е горе. За разлика от тях, ние държим на нашите сполучливи кметове и още веднъж ще издигнем кметове, които са били по 3-4 мандата, обичани и уважавани от своите съграждани. Ще имаме и доста млади и нови претенденти. Подкрепете ги, дано всички работим за тях, с цел да има последователност и обновяване.

Скъпи социалисти, остава най-важният въпрос – въпросът за колегата, тъй като сами не можем. Подайте ръка на всеки българин, който милее за жанр и родно място, за семейство и дом, за положителни приходи, налично опазване на здравето, правдивост, битка с корупцията. Нека отворим мозъците и сърцата си за всеки, който е подготвен дружно да извървим този път за смяната на България. Днес политиката към този момент не е полемика в студията, политиката се трансформира в будителство, възрожденско будителство. Нашата задача е отсам да тръгнем по страната и да будим. Нека си напомним надписа на едно възрожденско читалище „ Помогни ми да те возвися “. Народе, помогни ни да спасим България. Единни за България!, приключи словото на Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР