Дарителската платформа DMS стартира инициативата „Отвори врата за доброто. Влез,

...
Дарителската платформа DMS стартира инициативата „Отвори врата за доброто. Влез,
Коментари Харесай

Инициатива призовава да отворим врата за доброто

Дарителската платформа DMS започва самодейността „ Отвори врата за положителното. Влез, стани донор! “. Над 181 дейни акции на хора и организации търсят своите донори посредством изцяло актуализирания уеб страница на платформата. DMS предлага четири механизма за бързо, комфортно и надеждно набиране на средства: еднократни или абонаментни SMS-и на къс номер 17 777, посредством онлайн дарения през системата на ePay и чрез виртуален POS терминал на ОББ. „ С акцията желаеме да развенчаем няколко мита за даряването в България.

Първият от тях е, че няма смисъл човек да оказва помощ, когато не може да подари доста. Това не е правилно. Няма дребна и огромна помощ - всяка е скъпа за идеите, които трансформират обществото ни, изключително когато доста хора се включват. Вторият мит е, че е мъчно да се подарява. С DMS платформата е елементарно и бързо да се подари, както с изпращане на смс-и, по този начин и посредством онлайн дарения. Това, което подсигуряват двете организации – Дарителският конгрес и Bcause, които стоят зад DMS, е, че всяка една от акциите се ревизира и средствата се употребяват за това, за което са дарени. И не на последно място е митът, че има огромни удръжки, когато се подарява през ДМС.

Истината е, че сред 90 и 95 % от средствата на донорите стигат до акциите. С останалите средства поддържаме платформата. Ние не работим за облага. Нашата идея е да развиваме дарителството в България. “, споделя Красимира Величкова, шеф на Български дарителски конгрес. За интервала от 2008 до 2018 година посредством DMS са дарени над 9 531 964 лв. за 872 разнообразни акции. „ DMS отвори вратата на дарителските акции. Помня началното съмнение на организации, които през днешния ден са образец за триумф в набирането на дарения.

Преди 13 години DMS насочи необятна покана, сътвори обществени правила и бистрота, предложи инструмент, с който всеки, в действителност всеки – в потребност, или с задача – може да изиска помощ от света и допрян, светът да я даде. ", сподели Елица Баракова, изпълнителен шеф на фондация BCause. Като част от акцията „ Отвори врата за положителното. Влез, стани донор! “, която ще продължи до края на годината с голям брой разнообразни активации, през днешния ден се дава старт на Предизвикателството на DMS. В него ще се включат 10 обществени персони, които ще застанат зад благотворителността посредством персоналния си образец.

Тази седмица Красимира Хаджииванова от „ Майко Мила “ и радио водещият Драгомир Симеонов ще подарят своя скъпа движимост на един от почитателите си в обществените мрежи, след което ще „ предадат щафетата “ нататък. Условието към участниците във всички провокации ще е да влязат на уеб страницата dmsbg.com, да изберат и поддържат някоя от многочислените дела, след което да споделят в страниците на една от известните персони в предизвикването. Жребий ще дефинира при кого отива подарената движимост.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР