Дарителската кампания Операция „Жълти стотинки” започва поредното си осмо издание

...
Дарителската кампания Операция „Жълти стотинки” започва поредното си осмо издание
Коментари Харесай

Операция „Жълти стотинки” с нова кауза – децата с множествени увреждания

Дарителската акция Операция „ Жълти стотинки” стартира следващото си осмо издание с нова идея.

Тази година акцията ще набира дарения в помощ на деца с множествени увреждания.

Даренията ще бъдат ориентирани към „ Център за вяра “ в София, който дава дневна грижа и образование на деца с увреждания. Средствата ще бъдат вложени в обезпечаване на спомагателни рехабилитатори към Центъра и в развиването на стратегия „ Мобилен терапевт”.

Това ще увеличи качеството на грижата за децата, ползващи Центъра, и ще даде повече независимост на техните близки денем.

По този метод дарителската акция ще облекчи живота освен на десетки деца с множествени увреждания, само че и на техните фамилии, които постоянно се трансформират в заложници на заболяването.

Операция „ Жълти стотинки “ е самодейност на VIVACOM, а тази година главен сътрудник на акцията е фондация „ И аз мога”.

Мотото на акцията е: „ Твоето ресто връща вяра за децата с увреждания и техните фамилии “.

Началото на акцията бе обещано с Деня на баскетбола, проведен от bgbasket.com и viasport.bg на 17 септември. Средствата от билетите за спортното събитие бяха дарени за идеята от Българската федерация по баскетбол.

Така Операция „ Жълти стотинки “ стартира задачата си с първична сума от 5 236 лева

В акцията може да се включи всеки – както физически лица, по този начин и търговски обекти.

Тази година основателят VIVACOM е обезпечил спомагателен брой от специфичните касички за жълти стотинки, които могат да бъдат декларирани от всеки един търговец, без значение от обсега и типа на неговата активност – на имейл адрес [email protected].

Кампанията може да бъде подкрепена и със SMS на къс номер 1415, или с позвъняване на телефон 0-900-5-14-15. Цената е 1 лева за всички клиенти на трите мобилни оператора в страната и 1,20 лева - за клиентите на предплатени услуги. За по-големи дарения има обезпечена дарителска сметка: IBAN BG70TTBB94001528002490.

Операция „ Жълти стотинки” е национална дарителска акция на VIVACOM Fund, която към този момент 7 години поддържа обществени дела в името на децата. Тя се организира благодарение на десетки сътрудници и всяка акция стимулира стотици хиляди българи да дадат своя принос в нея. Олимпийският първенец Йордан Йовчев и чаровната певица Белослава за поредна година ще бъдат лицата на акцията, вярвайки, че със своя образец ще привлекат повече хора да подкрепят положителната идея.​

Новите сътрудници, включили се тази година към акцията, са: Lafka, Andrews Ladies, Booktrading, DOMKO, VIP Security и Eventim, с помощта на които специфичните касички ще одобряват дарения в близо 1 700 търговски обекта.

Медийните сътрудници, с помощта на които повече хора имат шанса да научат за идеята, са: NOVA, Дарик радио, dir.bg, сп. Elle, вестник Стандарт, Журнал за дамата, „ Моето дете”, радио FM+, радио Star, Розали, actualno.com и iwoman.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР