Дарителска кампания подпомага семейството на убития на женския пазар в

...
Дарителска кампания подпомага семейството на убития на женския пазар в
Коментари Харесай

Събраха 150 хиляди лева за семейството на Убитият баща до Женския пазар в София

Дарителска акция подкрепя фамилията на убития на женския пазар в столицата: 

150 хиляди лв. събра дарителската акция в поддръжка на децата и брачната половинка на Иво Андреев. 41-годишният мъж беше убит от собствен комшия след спор за врата в жилищна кооперация на Женския пазар в София. Близките благодарят на хилядите донори, написа.

След жестокото ликвидиране на Иво, брачната половинка му Надя към момента не знае по какъв начин да продължи живота си, споделя сестра ѝ Ася.

" В момента тя извънредно доста се е стегнала. Аз съм възхитена от това - силата, която събра, държи се необикновено ", безапелационна е Ася, предава Bulgaria On Air.

Иво Андреев има три деца - 14-годишна щерка от първия си брак, 6-годишно момиче и едногодишно момченце от брака си с Надя.

" За нея следва да се опита да стартира отначало. Ще би трябвало да откри къде да живее с децата. Немислимо е да остане на мястото, където е сега, което те построиха като дом ", счита Ася.

Дарителските сметки в помощ на фамилията са две. Едната е за събиране на средства от България и е проведена от другарка на Надя. В нея към този момент са събрани над 76 000 лв.. Другата е за чужбина и е разкрита от братовчеда на Иво Андреев, който живее в Съединени американски щати. В нея има над 36 000 $. А приятелите на Иво още не могат да проумеят по какъв начин се е стигнало до неговата гибел.

Приятелството на Симеон и Иво стартира още в първи клас. През годините остават близки и Иво постоянно е разказвал за проблемите, които имал със съседа си. Подавал е тъжби и е търсил помощ в полицията.

" Иво се пробва да се обърне към институциите, съветва се с юрист, пробва се да свика общо заседание, въпросното лице не идва. И по този начин до 11 ноември, когато Иво Андреев беше убит от съседа си след спор поради сложена междинна врата на стълбищната площадка. Жалко е че в обществото ни липсва разговор, липсва съгласие. Хората на примитивно равнище ", разяснява приятелят на жертвата Симеон.

" В момента най-вече ме е грижа за Надя, за нейните деца, само че не виждам по какъв начин на тези деца ние ще разбираем, тъй като те знаят, че Иво към този момент го няма, не знаят обаче какво се е случило ", показа Ася.

Тя благодари на всички хора, които поддържат сестра й и децата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР