Дарители от цяла България са се отзовали на призива на

...
Дарители от цяла България са се отзовали на призива на
Коментари Харесай

Хора от цяла България помагат с дарения за нова къща на семейството от Девене

Дарители от цяла България са се отзовали на апела на кметството в Девене за събиране на средства за фамилията на Йовко Ценов, заяви кметът Николай Мицов. Припомняме, че дарителската акция стартира, откакто Ценов загуби дома си в огромен пожар преди към седмица.



Инцидентът стана предишния вторник, а огънят е погълнал всичко - мебелировка, облекла, документи, както и последните средства на фамилията, споделя селският отличник. Йовко, който е незает, получава минимална помощ от страната, а 23-годишният му наследник, с който живее, е с психологично заболяване.
Първоначално концепцията на кмета била да съберат средства и материали за ремонт, само че след обширен оглед на изгорялата къща му станало ясно, че това начинание ще излезе доста скъпо и е по-удачно да се събират дарения за нов дом на фамилията.
Веднага след оповестяването на акцията огромен брой хора се свързали с кмета, с цел да оказват помощ.
„ Получихме дарения от София, Варна, Бургас, Шумен. Отзоваха се няколко строителни компании, които изпратиха по 2500 лева, по 1500 лева Даже един мъж пристигна персонално с колата си от столицата, с цел да подари 250 лв. за потърпевшото семейство “, съобщи Мицов.
Той добави, че акцията продължава, като се е заел със задачата да откри подобаваща къща за потърпевшите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР