Дарик До края на месец юни е срокът за деклариране и

...
Дарик
До края на месец юни е срокът за деклариране и
Коментари Харесай

НАП Варна: До 30 юни фирмите и едноличните търговци декларират и плащат данъците си

 Дарик До края на месец юни е срокът за обявление и внасяне на налога и окончателните обществени и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи активност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане.

До 30 юни, дружно с годишната си данъчна декларация, те би трябвало да подадат и декларация пример № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски, припомнят от офиса на Национална агенция за приходите Варна.

Краят на юни е и срокът, в който компаниите заявяват и заплащат корпоративен налог /чл. 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане/.

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн, посредством портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/, с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите за физически лица или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Информационният център на Национална агенция за приходите дава отговор на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 на цена, съгласно цените на съответния оператор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР