„Дарбата на лекаря да лекува е дадена от Бога. Това

...
„Дарбата на лекаря да лекува е дадена от Бога. Това
Коментари Харесай

Митрополит Николай отслужи водосвет пред пловдивските лекари за професионалния им празник

„ Дарбата на лекаря да лекува е дадена от Бога. Това не е специалност, а предопределение и свещено свещенодействие. Пожелавам на всички да са здрави и отдадени на професията”. Това пожела на здравните служащи Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай откакто отслужи водосвет за здраве и благополучие по случай Световния ден на здравето.

В постройката на ДКЦ 5-Пловдив здравните служащи означиха своя професионален празник с празненство в наличието на кмета на града Здравко Димитров, шефът на дирекция " Здравеопазване " доктор Калин Калинов, и заместител кмета по опазването на здравето Анести Тимчев.

Управителят на болничното заведение доктор Яна Кашилска благодари на всички, които почетоха празника на здравните служащи и пожела здраве и благоденствие. Тя поздрави всички чиновници, работещи в областта на опазването на здравето с професионалния празник.

“За нас е голяма чест да ни благословите нас и нашите пациенти ", сподели доктор Кашилска на митрополит Николай за това, че е приел поканата ѝ да участва. Управителят на болничното заведение получи и осветена икона на Света Богородица, персонално от Пловдивския митрополит.

На събитието бяха поздравени и две дами от медицинския личен състав на здравното заведение, които честват рожден ден точно на този ден.

След края на водосвета, всички целунаха ръка на митрополит Николай и си пожелаха здраве и благополучие.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР