Danske Bank вярва, че разрешаването на скандалите си с пране

...
Danske Bank вярва, че разрешаването на скандалите си с пране
Коментари Харесай

Danske Bank оцени, че скандалите за прането на пари ще струват 2 млрд. долара


Danske Bank има вяра, че разрешаването на свадите си с пране на пари ще ѝ коства към 2 милиарда $, до момента в който скандинавската кредитна институция се доближава към съглашения с управляващите на Съединени американски щати и Дания, оповестява " Файненшъл таймс ".

Най-голямата банка в Дания съобщи, че ще задели в допълнение 14 милиарда датски крони (около 1,9 милиарда долара), с което общите банкови хранителни запаси ще доближат 15,5 милиарда датски крони, защото тя се надява до края на годината да реализира съглашение с Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати и Датският специфичен отдел по обвиняванията за закононарушения, свързани с прането на пари.

" Danske Bank към този момент е в положение надеждно да оцени с висока степен на сигурност финансовото влияние на евентуално координирано преструктуриране с тези органи на обща стойност 15,5 милиарда датски крони ", показаха от банката.

Danske Bank беше въвлечена в един от най-големите кавги с така наречен " мръсни пари " през 2018 година, когато сподели, че огромна част от 200-те милиарда евро пари в брой от страни като Русия, минали през естонския ѝ клон в продължение на десетилетие, са подозрителни.

Датската банка в профил както основния си изпълнителен шеф, по този начин и ръководителя си след абсурда и загуби идващия си основен изпълнителен шеф, откакто той беше забъркан в обособен скандал за пране на пари.

След днешното изказване, акциите на Danske Bank нарастнаха на фондовата борса с 11%, защото вложителите приветстваха премахването на най-голямата неустановеност към банката. Въпреки това акциите ѝ са към момента в с повече от 50% под равнищата, на които бяха при започване на 2018 година преди множеството разкрития за мащаба на прането на пари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР