ДАНС разследва съветник на български премиер за шпионаж в полза

...
ДАНС разследва съветник на български премиер за шпионаж в полза
Коментари Харесай

ДАНС разследва съветник на български премиер за шпионаж в полза на РСМ

ДАНС проверява консултант на български министър председател за шпионаж в интерес на РСМ. Досъдебното произвеждане е обързано с повдигането на ветото пред участието на Скопие в Европейския съюз.

Установено е, че консултант на български министър председател е съгласувал позицията на Външно министерство с македонски жител в хода на преговорния развой на Северна Македония с Европейски Съюз.

Това съобщи ръководителят на ДАНС Пламен Тончев по време на чуването си в Народното събрание. Той не разясни за кого става въпрос.

Председателят на ДАНС бе безапелационен, че няма по какъв начин съветникът на министър-председателя да е работил без разрешението на премиера.

Тончев направи разкритието в отговор на ръководителя на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов по отношение на тезата на партията, че когато Кирил Петков е бил министър председател, дейностите по повдигането на ветото за участието на РСМ в Европейски Съюз са били конфискувани от съветника по външна политика на министър-председателя Весела Чернева - от тогавашния министър на външните работи от Има Такъв Народ Теодора Генчовска.

" Министър Теодора Генчовска тогава в прав текст съобщи, че Весела Чернева с Кирил Петков се договаря. Ще се вземат ли ограничения против Петков и Василев, в случай че те са ѝ дали тези поръчения? ", попита Тошко Йорданов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР