ДАНС поиска експулсирането на руския журналист Александр Гацак, акредитиран кореспондент

...
ДАНС поиска експулсирането на руския журналист Александр Гацак, акредитиран кореспондент
Коментари Харесай

ДАНС поиска експулсиране на руски журналист заради разузнавателна дейност у нас

ДАНС изиска експулсирането на съветския публицист Александр Гацак, упълномощен сътрудник в Република България на в. „ Российская газета ", поради активност, представляваща опасност за националната сигурност на Република България. Това оповестиха от ДАНС.
Наложени са му насилствени административни ограничения „ лишаване на правото на престояване ", „ експулсиране " и „ възбрана за влизане и престояване на територията на страните членки на Европейския съюз ", допълниха от организацията.
На 29 септември същият е свикан за връчването на заповедта по надлежния ред в „ Дирекция „ Миграция " на Министерство на вътрешните работи, а по-късно - в постройката на Държавна организация „ Национална сигурност ". Руският жител отхвърля да се яви в българските държавни ведомства и се укрива на територията на Посолството на Руската федерация в Република България. В тази връзка от Държавна организация „ Национална сигурност " е потърсено подпомагане от Министерството на външните работи на Република България.
Той е напуснал територията на Република България на 01.11.2023 година
Държавна организация „ Национална сигурност " извършва своята активност при прецизно съблюдаване на законодателството на Република България и Европейския съюз и общоевропейските демократични правила и полезности. Действията на Агенцията са ориентирани към отбрана на националната сигурност, а не към ограничение на свободата на словото и изразяването на мнение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР