ДАНС и прокуратурата са разпитвали министъра на енергетиката Росен Христов

...
ДАНС и прокуратурата са разпитвали министъра на енергетиката Росен Христов
Коментари Харесай

5 са проверките на ДАНС и прокуратурата за доставките на газ

ДАНС и прокуратурат а са разпитвали министъра на енергетиката Росен Христов за прекъсването на доставките от " Газпром " . Той е бил викан на разпит в качеството си на очевидец. Това сподели самият Христов пред бТВ. Припомняме, че, че се ревизират новите доставки, т.е. след прекъсването на газа от Русия.

Росен Христов изясни, че следствията вървят от дълго време, от прокуратурата са изпращани доста претенции и писма за интервала от април до август , а от Министерство на енергетиката са предоставяли информацията. По думите му има 4-5 инспекции по едно и също време на ДАНС и прокуратурата.
 Извикаха Росен Христов на разпит в Следствието
Извикаха Росен Христов на разпит в Следствието

Той е свикан като очевидец по отношение на следствието за спрените газови доставки от " Газпром "

Росен Христов изясни, че газът, който е купуван от държавното управление на Кирил Петков, е с 30% по-скъп, купуван е на борсова цена, а в този момент се купува с 50% отстъпка . Имало е указания от Министерство на енергетиката към " Булгаргаз " - да не подхващат ограничения и метод на заплащане, с което провокират прекъсването на доставките на съветски газ.

Министърът посочи, че останалите европейски страни заплащат по новата скица, а България е единствената страна, която не го прави.

" Дейността на кабинета на " Продължаваме промяната " докара до тотална рецесия , интерконекторът с Гърция бил зарязан, нямало е контракти за газ, главната виновност се носи от Министерство на енергетиката ", разяснява Христов.
 Продължаваме промяната като Европейска комисия опровергава Росен Христов
Продължаваме промяната като Европейска комисия опровергава Росен Христов

Всичко, което се изговори в пленарна зала е неистина

Той желае идната стъпка да е да станем районен състезател на търговията на газ в района.

Росен Христов не мисли да подава , защото счита, че в министерството са постигнали " страхотни резултати ". През зимния сезон цените на газ ще са на равнището на декември , сподели упованията си министърът. Припомняме, през вчерашния ден на КЕВР цена на природен газ за декември 145,87 лева./MWh, което е нарастване.

В умозаключение той разяснява и загубите поради прекъсването за ремонт в АЕЦ " Козлодуй " - пресмятат се на сред 4 и 6 млн. лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР