Дановото училище в Перущица ще бъде домакин на интересна изложба

...
Дановото училище в Перущица ще бъде домакин на интересна изложба
Коментари Харесай

Оригинални творби на Салвадор Дали гостуват в Перущица

Дановото учебно заведение в Перущица ще бъде хазаин на забавна галерия – „ Неочакваният Дали ”, от 1. декември 2022 година до 2. април 2023 година Творбите на  Салвадор Дали са част от сбирка „ Кесаури ”.
Прочетете още
Семейство Кесаури, които са родом от Грузия, живеят във Франция и имат богата сбирка от истински произведения на известни художници, а гостуването на творбите в Перущица е част от план на притежателите  за образуване на изложения в дребни градове в Европа.  Основният смисъл на плана е да се даде опция на публиката да се запознае с най-ярките и значими творби, които дефинират цялостното развиване на модерното изкуство.

Изложбата „ Неочакваният Дали ” акцентира главните основни аспекти от работата на великия художник на ХХ век, като включва литографии, сериграфии, фронтиспис на гоблени, медали, статуи, барелефи и керамични плочки.

Колекцията  на семейство Кесаури от творби на известни художници, които дефинират развиването на модерното изкуство от Ренесанса до наши дни. Творби от нея постоянно се излагат в държавните музеи и галерии на страните от Европейския съюз под формата на независими изложения. В интервала от 2013 година до началото на 2019 година са проведени 66 изложения (линкове към някои от тях.

Колекцията е основана посредством откупки от частни лица, участия на аукциони и посредством приемане под формата на подарък на истински творби на изкуството, осъществени благодарение на разнообразни техники и жанрове, както неповторими, по този начин и добре осъществени в серии. Става дума за на литография, статуя, релеф, орден, сериграфия върху благородни метали и коприна, дизайн, бижута. Колекцията включва също възпоменателни и персонални движимости от известни актьори и персони от света на изкуството и културата.

„ За организирането на изложения на творби от своята сбирка семейство Кесаури получава доста благодарности от музеи и общини от разнообразни страни, както и от посланици на страни, от чиито художници са изложените произведения ”, описват уредниците.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР