Данните за пътнотранспортните произшествия за 2023 г. в Северен Рейн-Вестфалия,

...
Данните за пътнотранспортните произшествия за 2023 г. в Северен Рейн-Вестфалия,
Коментари Харесай

Нелегалните гонки са проблем и в Германия

Данните за пътнотранспортните катастрофи за 2023 година в Северен Рейн-Вестфалия, показани неотдавна от Министерството на вътрешните работи на NRW, са тревожни: регистрирани са 2144 неразрешени надпревари с моторни транспортни средства - обезпокоително висока цифра. 526 от тях са приключили с злополука, трима са починали.

Не единствено в Северен Рейн-Вестфалия броят на незаконните гонки непрестанно нараства. В други федерални щати също се записват повече противозаконни надпревари по улиците. Например в Баден-Вюртемберг, където държавното министерство на вътрешните работи регистрира 19 % нарастване за първата половина на 2023 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Незаконните автомобилни надпревари съставляват забележителна заплаха, изключително в огромните градове, като освен пасажерите в транспортното средство, само че и постоянно незаинтересованите участници в придвижването стават участници в от време на време най-тежките пътнотранспортни катастрофи.

Явно в обществото не се обръща внимание на тази сериозна заплаха. Автоклубът ACV, да вземем за пример се старае да увеличи осведомеността за ужасните последствия от неразрешените надпревари с моторни транспортни средства. Като сътрудник в негова акция по този мотив, полицията в Кьолн поддържа напъните на ACV и оказва помощ за повишение на публичната информираност по казуса.

„ Полицията в Кьолн работи интензивно в бранша на неразрешените надпревари с транспортни средства и противозаконния тунинг. Искаме да изясним на младежите какви рискове крие това за самите тях, а неангажираните трети страни могат да дадат скъп принос за това. “ - споделя основен полицейски контрольор Юрген Берг, началник на отдела за придвижване в полицията в Кьолн.

Като част от акцията #rasenkicktanders, ACV сътвори обстойно досие. В него автомобилният клуб изяснява предисторията на неразрешените надпревари с моторни транспортни средства и е създал рекомендации за деяние за справяне с казуса. В допълнение към прочувствения апел към утрешните водачи, ACV предлага да вземем за пример да се предотврати отдаването чартърен на коли с висока мощ на начинаещи водачи. Високопроизводителни модели от първокласни и първокласни марки постоянно се наемат особено за незаконни надпревари в необезопасен трафик.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР