Данните в Англия показват, че в резултат на заболявания рязко

...
Данните в Англия показват, че в резултат на заболявания рязко
Коментари Харесай

119 789 новозаразени в Англия за денонощие

Данните в Англия демонстрират, че вследствие на болести внезапно се е нараснал броят на отсъстващия личен състав в национално опазване на здравето. Статистиката демонстрира, че за последното денонощие е регистриран нов връх от 119 789 инфектирани с Covid-19. Смъртните случаи са 147, оповестява БНР.

Близо 19 000 чиновници в националното опазване на здравето са отсъствали по причина Covid на 19 декември, което с 54% повече от предходната седмица.

Здравни ръководители споделят, че националното опазване на здравето е под сериозен напън макар първичните сведения, че разновидността Омисрон  е по-малко рисков от разновидността Делта. Има данни, че легловата база в лечебните заведения бързо се запълва.

Министърът на опазването на здравето Саджид Джавид съобщи, че един от последните ходове на държавното управление – този за понижаване на самоизолирането от 10 на 7 дни след два следващи негативни теста на шестия и седмия ден – ще помогне за оправянето с казуса посредством по-ранното завръщане на здравните служащи.

Междувременно бе регистрирано, че за последното денонощие са сложени над 840 000 бустерни дози Covid ваксина във Англия.

Това е най-ниската численост от 15 декември насам, само че въпреки всичко два пъти по-висока от началото на месеца.

Повече от 31,6 милиона трета доза ваксини са били управлявани в Обединеното кралство, от които 6,2 милиона единствено за последните седем дни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР