Данните сочат, че жените в Русия са все по-голям дял

...
Данните сочат, че жените в Русия са все по-голям дял
Коментари Харесай

Жените в Русия плащат цената на протестите срещу войната

Данните сочат, че дамите в Русия са все по-голям дял от арестуваните по време на митингите против мобилизацията на президента Владимир Путин за войната в Украйна, защото доста съветски мъже се опасяват, че ще бъдат изпратени на фронта, в случай че показват, отбелязва Reuters.

Съдебните документи демонстрират, че по отношение на антивоенните митинги през февруари и март, в първите седмици на спора, в Москва са упрекнати повече дами, в сравнение с в антипутинските митинги през предходните години.

Руските управляващи настояват, че протестиращите са арестувани, защото нерегламентираните манифестации са противозаконни според съветското законодателство, което също по този начин не разрешава всяка активност, за която се счита, че злепоставя въоръжените сили.

Жените са 51% от 1383 души, задържани по време на митинга против мобилизацията на 21 септември, и 71% от 848 души, арестувани на 24 септември, съгласно данни на съветската група OVD-Info, която следи митингите.

Групата, която разказва митингите на 21 и 24 септември като най-мащабните от поредицата антимобилизационни демонстрации, съобщи, че възходящият дял на дамите, арестувани на 24 септември, е пристигнал, защото някои мъже са се страхували, че ще бъдат призовани в армията, в случай че бъдат задържани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР