Данните от резултата от опита обаче ще бъдат получени не

...
Данните от резултата от опита обаче ще бъдат получени не
Коментари Харесай

Командите към марсианския хеликоптер Инджинюъти са изпратени! Опит за полет – днес!

Данните от резултата от опита обаче ще бъдат получени не по-рано от 13:15 ч. българско време. НАСА ще излъчва онлайн от центъра за ръководство, тъй че не пропускайте да се включите да гледате следобед на този линк! 

Рисковете са огромни. Шансовете за крах – също. Поради тази цел НАСА гледа на “Инджинюъти ” като на софтуерен демонстратор – хеликоптерът е оборудван единствено с камери, само че не и с научни принадлежности. В случай, че нещо се обърка, науката на марсохода “Пърсъвиърънс ” няма да пострада. 

Има основна възможност и днешният полет да не се реализира и да бъде отсрочен, предизвестяват екипите на задачата. Параметрите на софтуера са чувствителни и в случай че компютърът сметне, че нещо не е наред, “Инджинюъти ” няма да излети. В подобен случай командите ще бъдат препращани отначало през идващите дни, с все по-големи шансове за триумф. 

Ако и тогава полетът не стане действителност, екипите ще преинсталират остарелия програмен продукт, който демонстрираше проблеми при предходните наземни проби. 

Пожелаваме триумф! 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР