Данните на полицията за разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, която е

...
Данните на полицията за разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, която е
Коментари Харесай

Разследването на Вътрешна сигурност в Благоевград е от 3-4 месеца

Данните на полицията за проверяващ служител на реда от ОДМВР-Благоевград, която е оказвала помощ на престъпния контингет с вътрешна информация, се проверява от 3-4 месеца. Повече детайлности за днешната спецакция на прокуратурата и отдел " Вътрешна сигурност " в ОДМВР-Благоевград разкри министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

В момента служителката е арестувана и се правят процесуално-следствени дейности.
 Вътрешна сигурност влезе в МВР-Благоевград Обновена
Вътрешна сигурност влезе в МВР-Благоевград

По неофициална информация акцията е ориентирана против дознател от Първо РУП

Припомняме, акцията на " Вътрешна сигурност " от тази заран в Благоевград е ориентирана против дознател от районното ръководство. Става въпрос за жена, която е оказвала помощ на престъпния контингент с вътрешна информация, а татко ѝ е шеф на бранш в ОДМВР-Благоевград.

Малко по-късно стана ясно и че униформени са нахлули и в апартамент в благоевградския квартал " Еленово ", в който живеела проверяващата.

Маринов на няколко пъти отхвърли да даде повече информация с претекст, че се правят процесуално-следствени дейности и прокуратурата би трябвало да излезе с публични данни.

БГНЕС инфорамира, че по обяд е обискирано жилището на Георги Кьосев - шеф " Охранителна полиция " към регионалната дирекция. В 12.40 часа той напуснал жилището си, придружаван от чиновници с качулки и прокурори. Кьосев влезнал в автомобила на прокуратурата. Придружаващите обаче декларирали, че той не е арестуван.



На въпрос за проверяваната от ОЛАФ публичната поръчка за 290 автомобила за високопроходими условия, оповестена през вчерашния ден на брифинг от зам.-министъра Красимир Ципов, Маринов съобщи, че информацията, която все още може да даде, е, че има такова следствие, което е по сигнал.

През ноември месец идвала комисия от ОЛАФ, през 2019 година също идвала такава комисия и това, което зависи от Министерство на вътрешните работи е да окаже цялостно подпомагане, с което да бъде тествано безусловно всичко.

Припомняме, през вчерашния ден на брифинг в Министерство на вътрешните работи зам.-министърът Красимир Ципов напомни, че по време на краткотрайното държавно управление " Герджиков " Министерство на вътрешните работи началник беше Пламен Узунов . Тогава е била подписана и социална поръчка за доставката на колите. Същата процедура е обект на инспекция от ОЛАФ.

Маринов разпоредил на дирекциите, които се занимават с публични поръчки, да оказват цялостно подпомагане по случая.
 Снимка 414282
Източник:
 Министерство на вътрешните работи към Елена Йончева: Спрете с операциите и спекулациите!
Министерство на вътрешните работи към Елена Йончева: Спрете с операциите и спекулациите!

Ципов недоумява по какъв начин Йончева не прави разлика сред бежански лагер и краткотраен спешен център
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР