Данните на обхващат картината в страната до 26 септември. И

...
Данните на обхващат картината в страната до 26 септември. И
Коментари Харесай

”Politico”: Летящ старт за проекта на Петков и Василев, сриване на ИТН

Данните на обгръщат картината в страната до 26 септември. И брюкселското издание демонстрира, че по всяка възможност новият състезател на политическата сцена, зад който застана “дуото от Харвард” черпи електорат по-скоро от най-логичния си съдружник в лицето на “Демократична България” и “Има подобен народ”, за които настойчиво се твърди, че са разочаровали гласоподавателите си.

Крахът в доверието към Има Такъв Народ стартира още с дейностите на групировката на 12 юли - ден след изборите за 46-тото Народно заседание. Загуба на електорат се регистрира главно откакто бе разгласен окончателния вид на държавното управление, препоръчано от Има Такъв Народ.

Освен “Продължаваме промяната” дребен напредък регистрират и от Българска социалистическа партия. Левицата би се наредила като втора политическа мощ с 16%, в случай че изборите бяха през днешния ден, съгласно “Politico”.

Брюкселското издание регистрира още, че на ръба остава “Изправи се.БГ! Ние идваме”, които устойчиво държат 4% от гласовете на гласоподавателите. На корав електорат разчитат и от Движение за права и свободи, както и от ГЕРБ. Борисовата групировка сега е на “гребена на вълната” и чете данните като пирова победа. Причината - и съгласно “Politico” партията е много пред съперниците си. Важно е обаче да се регистрира обстоятелството, че партията не е помръднала и сантиметър от своите 23%, извоювани на изборите през юли.

Как би изглеждал идващият парламент съгласно “Politico”, в случай че изборите бяха през днешния ден?

ГЕРБ - 23%

Българска социалистическа партия - 15%

Има Такъв Народ - 14%

“Продължаваме промяната” - 13%

“Демократична България” - 12%

Движение за права и свободи - 11%

“Изправи се.БГ! Ние идваме!” - 4%

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР