Данните на JATO Dynamics за продажбите на нови автомобили в

...
Данните на JATO Dynamics за продажбите на нови автомобили в
Коментари Харесай

Tesla Model Y все по-близо до европейския трон

Данните на JATO Dynamics за продажбите на нови коли в Европа сочат, че едноличен водач през месеца е Dacia Sandero с 22 335 осъществени единици. Моделът на възродената от Renault Group марка е и главен кандидат за оценката най-популярна измежду потребителите нова кола за 2023 година като цяло.

Към момента обаче, с най-вече продажби за първите 10 месеца на годината е Tesla Model Y, реализацията на която е на равнище от 209 503 единици (13% от общия пазар на напълно електрически автомобили), при такава от 85 823 за същия интервал на предходната година. Dacia Sandero отстъпва на американската електрическа кола с към 13 000 единици към края на предишния месец.

Самата Tesla Model Y записва много слаб продажбен месец през октомври, като с 10 774 единици е отвън Топ 20 на най-продаваните коли в Европа.

Традицията при Tesla обаче сочи, че компанията " избухва " с реализация през последните два месеца на всяко тримесечие и в случай че това се случи още веднъж, то тогава американската компания по всяка възможност ще реализира краен триумф.

От JATO Dynamics споделят, че в случай че Model Y стане най-продаваната нова кола в Европа през тази година, то това би бил първи сходен случай с производител отвън територията на континента.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР