Данни от последните допитвания в Турция показват, че кандидатът за

...
Данни от последните допитвания в Турция показват, че кандидатът за
Коментари Харесай

Кандидат-президентът на турската опозиция поведе пред Ердоган с 10%

Данни от последните допитвания в Турция демонстрират, че претендентът за президент от опозицията Кемал Кълъчдароглу води пред сегашния държавен глава Реджеп Ердоган с повече от 10 процентни пункта, оповестява БНР. Кълъчдароглу има 55,6 % поддръжка, а Ердоган – на 44,4 на 100. Изборите в югоизточната ни съседка ще се проведат на 14 май. Данните демонстрират още, че опозиционният блок с името " Национален алианс " също води пред пред " Партията на справедливостта и развиването " (ПСР) на Ердоган и нейните съдружници. Проучването сподели, че главният опозиционен блок би спечелил 44,1% от гласовете, а ПСР -38,2%.

Предстоящите избори в Турция се дефинират като най-голямото предизвикателство за Ердоган по време на 20-годишното му ръководство след ерозията на известността му по време на рецесията с разноските за живот. Жертвите на тежкото земетресение от предишния месец също премислят своята преданост в предходните замъци на ПСР.

Изборите ще решат освен кой ще управлява Турция, само че и по какъв начин страната ще бъде ръководена, накъде се е насочила нейната стопанска система и каква роля може да играе за облекчение на споровете в Украйна и Близкия изток, показва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР