Данни, че 300 000 записи в БАЦИС са изтрити или

...
Данни, че 300 000 записи в БАЦИС са изтрити или
Коментари Харесай

В ДАНС и прокуратурата не са постъпвали данни за 300 000 изтрити записи от БАЦИС

Данни, че 300 000 записи в БАЦИС са изтрити или манипулирани не са постъпвали в прокуратурата и ДАНС от представители на Българската петролна и газова асоциация. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров при чуването си пред вътрешната и финансовата парламентарна комисия във връзка Българската акцизна централизирана осведомителна система.

 © Българска телеграфна агенция
Цацаров изясни, че при инспекцията на сигнала, че системата БАЦИС се манипулира нито един от огромните вносители и производители на гориво у нас не е дал данни за това.

Финансовият министър Владислав Горанов съобщи пред комисията, че нито в отчета на ДАНС, нито в изводите на прокуратурата, не се съдържа нито една от посочени в общественото пространство констатации за операции и осъществени престъпления. Според него анонсите в тази посока, могат да се окачествят като политически и свързани с идния избор на съмнение против държавното управление.

По думите на финансовия министър изказванието, че от лятото на 2016 година до края на 2017 година системата не се усъвършенства са погрешни. Горанов не отхвърли, че през 2016 година в системата БАЦИС са установени избрани опасности, само че сподели, че всички те са отстранени. " Няма нито едно вмешателство в ситемата или диря от такова ", сподели Горанов.

Ние сме извънредно задоволени от работата на системата БАЦИС, от позиция резултатите за бюджета, добави министърът. Той сподели още, че нуждата от непрекъснато възстановяване на системата е наложително.

Директорът на Агенция " Митници " Георги Костов изясни пред депутатите, че през 2012 година приходите от данък са били 4 милиарда 47 млн. лева като след въвеждането на системата БАЦИС растежът е 23,1 %. " Тази година приходите от данък са 4,984 милиарда лева, а растежът е 930 млн. лева ", сподели Костов.

В хода на разбора от ДАНС бяха направени девет констатации - 8 от тях са отстранени към месец юли 2016 година, последната е в развой на премахване, сподели още Костов.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев съобщи при чуването си за отчета на ДАНС за системата БАЦИС, че при инспекцията не са открити интервенция и застъпничество от най-високо политическо равнище за операции в акцизната система.
 Емил Димитров: Ще разсекретим всичко към отчета за БАЦИС Емил Димитров: Ще разсекретим всичко към отчета за БАЦИС
В "Денят стартира " Емил Димитров опроверга думите на опозицията, че се укриват документи за инспекцията в БАЦИС.
 Докладът за БАЦИС може да бъде разкрит само от ДАНС Докладът за БАЦИС може да бъде разкрит само от ДАНС
Макар и с разнообразни претекстове, и Българска социалистическа партия, и ГЕРБ упорстват да бъдат разкрити отчети на ДАНС и Прокуратурата за работата на Българската акцизна централизи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР