Дания строи първия в света център за вятърна енергия на

...
Дания строи първия в света център за вятърна енергия на
Коментари Харесай

За пръв път в света Дания строи център за вятърна енергия на изкуствен остров в Северно море

Дания строи първия в света център за вятърна сила на неестествен остров в Северно море, на 80 километра от брега на Ютландия. Това се оповестява от Министерството на климата, енергетиката и комуналните услуги, представено от ТАСС.
Собственик на новия енергиен център ще стане сдружение под държавно-частно ръководство. Основната цел на плана е да се усили степента на интеграция на европейските енергийни мрежи и за климатично неутрална Европа. Това ще бъде морска електроцентрала, която събира и разпределя чиста електрическа енергия от стотици вятърни турбини, конфигурирани към острова на повърхност от 120 000 квадратни метра, съобщи БГНЕС.
 Зелен връх във Англия: над половината електричество за ден генерирано от вятърна сила Зелен връх във Англия: над половината електричество за ден генерирано от вятърна сила
Вятърната сила за първи път зареди повече от половината от генерираната електрическа енергия на Англия за ден, съгласно енергийния...
Основният притежател е датската страна. А частните лица в плана играят сериозна роля в обезпечаването на нововъведения, еластичност, доходност и бизнес капацитет. На първия стадий броят на семействата, получаващи сила от новия енергиен хъб, ще бъде 3 милиона, а след постигане на цялостния потенциал - 10 милиона. Става дума за страните по крайбрежията на Северно море.
" Това е в действителност популярен миг както за Дания, по този начин и за световния преход към чисти технологии. Решението слага началото на нова епоха на стабилно произвеждане на сила в Дания и по света. То свързва извънредно амбициозните климатични цели с икономическия напредък и зелените работни места. ще бъде най-големият строителен план в историята на Дания и ще способства доста за реализирането на големия капацитет на европейската морска вятърна енергетика “, сподели министър Дан Йоргенсен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР