Дания - страната с най-висока данъчна тежест в света, търси

...
Дания - страната с най-висока данъчна тежест в света, търси
Коментари Харесай

Страната с най-високи данъци в света планира да ги намали

Дания - страната с най-висока данъчна тежест в света, търси метод да се оправи с дефицита на работна ръка. За задачата се възнамерява понижаване на данъците в поддръжка на икономическия напредък, написа Profit.bg.

"Трябва да е по-евтино човек да бъде датчанин”, уточни в изказване датският министър на финансите Кристиан Йенсен, предава CNN. Планира се стесняване на осигурителните ставки за пенсия и налозите върху моторните транспортни средства.

Дания е страната с най-високи налози измежду развитите страни по отношение на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, сочат данните на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Средностатистическият датски служащ е изправен пред чиста данъчна тежест в размер на 36% през 2016 година, което е доста по-високо от междинното равнище за страните-членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, възлизащо на 25.5%.

Дания се радва на ниска безработица, която обаче върви ръка за ръка с неналичието на задоволително фрагменти. Датското държавно управление счита, че намаляването на данъчната тежест ще предизвика повече хора да работят, което ще компенсира и дефицита на работна ръка.

Още по темета четете ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР