Дания се очаква да инвестира 40 милиарда датски крони (5,47

...
Дания се очаква да инвестира 40 милиарда датски крони (5,47
Коментари Харесай

Дания ще инвестира 5,5 милиарда долара в нови военни кораби

Дания се чака да влага 40 милиарда датски крони (5,47 милиарда долара) в нови военни кораби, защото като членка на НАТО се стреми да укрепи морската си сигурност след нахлуването на Русия в Украйна, заяви през днешния ден датското министерство на защитата, съобщи Ройтерс.

Като част от вложенията, които би трябвало да бъдат направени през идващите 20-25 годни, бе стартирано партньорство с индустрията, в областта на морската сигурност в страната за създаване и създаване на нови военни кораби в Дания, съобщи датският министър на защитата Мортен Бьодскоу.

" С офанзивата на Русия в Украйна и новата обстановка със сигурността в Европа, е по-важно от всеки път Дания да е в положение да се пази. Сигурността на доставките има решаваща роля тук ", сподели той. Дания даде обещание последователно да усили разноските си за защита до 2 процентни пункта от брутния си вътрешен артикул (БВП) до 2033 год. Заради непредизвиканата военна експанзия на Русия против Украйна страни като Финландия и Швеция, които десетилетия наред поддържаха боен неутралитет, пожелаха влизане в най-могъщия боен съюз в човешката история - НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР