Дания - първата страна извън Азия, която облекчи карантинните ограничения

...
Дания - първата страна извън Азия, която облекчи карантинните ограничения
Коментари Харесай

Няма увеличаване на случаите на коронавирус в Дания след облекчаване на ограниченията

Дания - първата страна отвън Азия, която облекчи карантинните ограничавания поради ковид, съобщи през днешния ден, че разпространяването на болестта не се е нараснало, откогато предишния месец е почнал вторият стадий от връщането към естественото положение, съобщи Ройтерс.

През май Дания разреши на заведенията за хранене, кафенетата и комерсиалните центрове да възобновят работа във втория стадий от облекчаването на карантинните правила. През април страната разреши на дневните центрове, учебните заведения, фризьорските салони и някои дребни предприятия да възобновят работа.

" Нивото на заразяване в обществото към момента е доста ниско ", съобщи в отчет датското ръководство по опазването на здравето. Според него броят на доказаните нови случаи на ковид е траял да понижава, макар че се вършат повече проби.

През последните три седмици броят на смъртните случаи варира сред нула и четири дневно, откакто на 31 март беше достигнато върхово равнище от 22-ма умряли от ковид. Броят на признатите в болница е намалял до под 100 от началото на юни.

Според отчета " към този момент няма симптом за забележими промени в степента на заразяване макар последователното отваряне на обществото през април и началото на май ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР