Дания оттегли разрешение за планиран тръбопровод, предназначен за норвежки газ

...
Дания оттегли разрешение за планиран тръбопровод, предназначен за норвежки газ
Коментари Харесай

Дания спря балтийския газопровод от Норвегия и поряза Полша

Дания отдръпна позволение за плануван водопровод , предопределен за норвежки газ към Полша , като се базира на нуждата да се реши дали планът ще навреди на местообитанията на избрани типове мишки и прилепи, оповестява АП.

Решението съставлява за енергийна сигурност., наименуван Baltic Pipe, да помогне за ограничение на зависимостта му от съветските енергийни източници. Датският съвет по жалбите за околната среда и храните разгласи, че е отменил позволение, издадено през 2019 година за Baltic Pipe .

Според комисията по жалбите разрешението за плана, обещано от Датската организация за запазване на околната среда , не планува в задоволителна степен ограниченията, които ще бъдат подхванати за отбрана на полски мишки, скандинавски брезови мишки и прилепи по време на строителството на 210-километровия водопровод през Дания.
 Полша изиска от
Полша изиска от " Газпром " понижаване на цената на газа

Имало такава алтернатива в Ямалския контракт

Решението значи, че датската организация за околната среда ще би трябвало да извърши повече изследвания. Полша се надява разрешението в последна сметка да бъде обещано , разяснява заместник-министърът на външните работи на Полша Марчин Пшидач.

" Защитата на околната среда е доста значима и би трябвало да се съобразяваме с всички разпореждания, само че също толкоз значима е енергийната сигурност и би трябвало да претеглим тези две неща по подобен метод, че този план да може да бъде приключен ", сподели той.

Baltic Pipe е планиран да доставя природен газ на Норвегия от Северно море през Дания до Полша . Завършването на тръбопровода се очакваше през есента на 2022 година

" В интерес на Полша и цяла Централна Европа е да се приключи този план допустимо най-скоро и ние разчитаме на положителната воля на датското държавно управление ", сподели Пшидач в изявление по държавното радио.

Полша е разочарована , когато предишния месец администрацията на против компанията, която управлява " Северен поток 2 ", съвсем приключен газопровод , който ще докара съветски газ до Германия.

" Северен поток 2 " ще разреши на Русия да заобиколи Украйна , лишавайки я от преференциални директни такси и евентуално премахвайки лоста от Киев в битката за власт с Москва.
 Путин:
Путин: " Северен поток " - 2 е подготвен за пълнене с газ

Захарова: Няма да укривам дълго чакани вести - за всички злобни критици, някой ще добави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР