Дания отмени всички COVID мерки. Как ще продължи битката на

...
Дания отмени всички COVID мерки. Как ще продължи битката на
Коментари Харесай

Българка в Дания: Отмяната на всички COVID мерки беше изненада

Дания анулира всички Коронавирус ограничения. Как ще продължи борбата на скандинавската страна с вируса и по какъв начин се стигна до това решение на управляващите? " Всички сме извънредно сюрпризирани, само че това е реалност ", показа българката Даниела Георгиева, която живее там от 10 години и има личен бизнес - фризьорски салон.

" Дания не счита към този момент, че това е животозастрашаваща болест и по тази причина, управляващите считат, че би трябвало да се приключи с всички ограничения. Маските остават в лечебните заведения и старческите домове, а също по този начин остава и непрекъснатото тестване и изолацията при болните хора ", сподели Даниела по БТВ.

За мен като човек със личен бизнес е доста значимо, че не би трябвало към този момент да ревизираме за зелени документи. Връщаме се лека по лека към естествения живот, добави тя.

Според Даниела до момента ограниченията в страната са били съответни, хората непрестанно са се тествали, имало е тест центрове на радиус през 10 км. " Така имаше действителна статистика какъв брой са болните и какъв брой са тежко болните ", показва българката.

По думите й повече от 80% от популацията в страната е имунизирано с две дози, а повече от 60% с бустерна доза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР