Дания обяви край на пандемията. Там вече живеят свободно, защото

...
Дания обяви край на пандемията. Там вече живеят свободно, защото
Коментари Харесай

В Дания вече живеят свободно. Благодарение на ваксинираните.


Дания разгласи завършек на пандемията. Там към този момент живеят свободно, тъй като всички ограничавания отпаднаха. Това стана допустимо с помощта на високата подготвеност за имунизация. Така е, когато хората имат доверие в интституциите.

Концерт в Дания

Миналия уикенд стотици датчани заедно изпяха ария, отдадена на края на пандемията. Изпълнението им беше излъчено по радиото и малкия екран. “, когато всички си купихме по няколко ролки тоалетна хартия ” - по този начин стартира парчето, чийто текст е съчинен от една радиостанция и слушателите ѝ.

„ Пандемията е под надзор “, съобщи датският здравен министър Магнус Хюнике в края на август, коронавирусът към този момент не е „ сериозна за обществото болест “. По тази причина избрани правила - като да вземем за пример възбраната за събиране на огромни групи - към този момент губят своето законово съображение.
Редакцията предлага
Благодарение на имунизациите

Всичко това стана допустимо около високия % имунизирани датчани. Троелс Лилебек от института “Serum ”, който следи развиването на пандемията в Дания, изяснява на какво се дължи готовността за имунизация измежду датчаните. “В Дания доста рядко се употребяват насилствени средства и в тази обстановка не беше належащо. Когато хората получат нужните уточнения и имат доверие в институциите, те не се тормозят да се имунизират и тестват. “

73 % от популацията на Дания към този момент е изцяло имунизирано. Това е една от най-високите стойности в Европа. Към момента датските управляващи предлагат имунизацията на децата над 12-годишна възраст. Високата подготвеност за имунизиране се отразява и на интензивните отделения. Почти всички приети в болница пациенти не са имунизирани, споделя Томас Бенфийлд от болничното заведение Хвидовре в Копенхаген. „ Засега за благополучие нямаме доста: четирима в Ковид-отделението и трима в интензивното. В най-тежките моменти при нас бяха настанени 100 пациенти. “

Ново стягане на ограниченията не е изключено

В момента в лечебните заведения се следи леко повишаване на броя на пациентите, само че към този момент ситуацията е под надзор. Някои специалисти като епидемиолога Виго Андреасен считат, че цялостното отваряне на страната е рисковано. “Можем да се окажем в обстановка, в която огромният брой нови инфекции претрупва здравния бранш. Тогава несъмнено би се наложило да вземем нови ограничения за преодоляване на инфекциите. “ Здравният министър също не изключва сходен сюжет, в случай че обстановката още веднъж се утежни.

Засега обаче датчаните се радват на новото остаряло обикновено - след година и половина на ограничавания. “Като младеж мога да кажа, че е в действителност хубаво. Хората бяха затворени в кафези. И да можем още веднъж да седим толкоз близо един до различен е фантастично “, споделя една датчанка. Един мъж добавя: “Да, всички бихме желали още веднъж да сме свободни, само че осъзнаваме, че ограниченията бяха нужни, с цел да може обстановката да се усъвършенства ”.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР