Дания, Литва и Естония вече са сред държавите, които обявиха,

...
Дания, Литва и Естония вече са сред държавите, които обявиха,
Коментари Харесай

Дания, Литва и Естония също подкрепят визови ограничения за руснаците

Дания, Литва и Естония към този момент са измежду страните , които оповестиха, че поддържат визови ограничавания за руснаците.

Датският външен министър Йепе Кофод се надява, че има цялостна поддръжка за това обръщение измежду страните-членки на Европейския съюз (ЕС) , заяви TV2.dk. Той сподели, че в случай че Европейски Съюз не успее да наложи общи правила, държавното управление на Дания е готово да чака с неспокойствие смяна на датската визова политика за руснаците.
 Европредседателството поддържа визовата възбрана за руснаците
Европредседателството поддържа визовата възбрана за руснаците

Чехия желае цялостно прекъсване на визи, само че Германия не иса да санкционира елементарните руснаци

" Ако това не може да стане с общо решение, от датска страна ще разгледаме опцията за въвеждане на ограничавания, които в допълнение ще понижат броя на съветските туристически визи ", сподели министърът.

Естония възнамерява да забрани на руснаци с визи , издадени от други държави-членки на Европейски Съюз, да влизат в страната, сподели естонският външен министър Урмас Рейнсалу.

" В момента Естония работи върху решение, което би разрешило да се забрани влизането на всички притежатели на визи, издадени от други държави-членки на Европейски Съюз. Министерството на външните работи и Министерството на вътрешните работи ще приготвят идната седмица евентуалните си оферти за това по какъв начин естонската граница също може да бъде затворена на тези съветски жители, които имат шенгенска виза, издадена от страна, друга от Естония ", сподели Рейнсалу в сряда, представен от уеб страницата на ERR.

Литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис прикани в сряда Европейския съюз да вземе единомислещо решение за възбрана на визите за съветски туристи.

" В идеалния случай това би трябвало да бъде решение на европейско равнище, което просто ще отстрани валидността на тези визи и всички ще спрат да ги издават ", сподели той пред кореспонденти преди съвещанието на кабинета, представен от lrt.lt.

Припомняме, че ден по-рано стана ясно, че Финландия ще понижи с 80%-90% броя на шенгенските визи, издавани на съветски туристи. Това разгласи външният министър на страната Пека Хаависто.

Германският канцлер възходящите апели за възбрана в целия Европейски Съюз за издаване на туристически визи на съветски жители.

През последния месец Финландия и Естония бяха измежду водещите гласове, призоваващи за общ метод в целия Европейски Съюз за справяне с казуса с руснаците, възползващи се от " малка врата " в глобите, която им разрешава да пътуват по суша в Европейски Съюз.
 Финландия орязва фрапантно издаването на визи на руснаци
Финландия орязва фрапантно издаването на визи на руснаци

Броят им ще бъде понижен с до 90%

Има опасения, че това разрешава на руснаците да употребяват интернационалните летища, като това в Хелзинки, с цел да пътуват свободно, да отидат на отмора и да избегнат следствията, предстоящи от глобите.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че полемиката за това дали да се издават, или не туристически визи на руснаците се " уголемява всеки ден " и " в последна сметка това би трябвало да докара до подобаващи решения. "

Очаква се външните министри на страните от Европейски Съюз да обсъдят тематиката на годишната си среща в Чехия в края на август. Изявлението на Шолц обаче подсказва, че на този стадий възбраната би била малко евентуална без поддръжката на Германия.
 Зеленски прикани Европейски Съюз да не издава визи за руснаци
Зеленски прикани Европейски Съюз да не издава визи за руснаци

Мерки против експанзията на Кремъл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР