Дания и Ирландия не успяха да си вкарат гол и

...
Дания и Ирландия не успяха да си вкарат гол и
Коментари Харесай

Дания не успя да вкара на Ирландия в Копенхаген, Тунис и Мароко се класираха за Мондиала


Дания и Ирландия не съумяха да си вкарат гол и приключиха 0:0 в първия мач сред двата тима от баражите за място на Мондиала в Русия следващата година. Двубоят на стадион "Телия Парк" в Копенхаген се игра пред 36 200 фенове.

Дания пропусна идеална опция да поведе в резултата в 12-ата минута, когато вратарят на гостите Дарън Рандолф избави два поредни удара на Йенс Стригер Ларсен и Андреас Корнелиус.

В 33-ата минута Рандолф отби топката след отдалечен изстрел на Кристиан Еркисен, а Пионе Систо не съумя да се възползва при добавката. 10 минути по-късно ирландците сътвориха първото си състояние в мача, само че Сайръс Кристи не съумя да трансферира Каспер Шмайхел. Това бе и първи удар за гостите към вратата на датчаните в дуела. Дания през първите 45 минути имаше предимство, само че не съумя да го материализира и двата отбора се отдръпнаха на почивката, без да си отбележат гол.

През втората част ирландците се отбраняваха по-добре и не дадоха съвсем никакви шансове на "червения динамит" да заплаши вратата им, в случай че се изключи един рисков изстрел на Юсуф Поулсен с глава в последната минута от постоянното време, който бе париран с опитност от безгрешния в този мач Дарън Рандолф. Така по-късно нулево тъждество всичко по-интересно ще се случи в ответната среща идната седмица.

По-рано през днешния ден билети за Мондиала в Русия си осигуриха Мароко и Тунис.

Мароко надделя Кот д`Ивоар като посетител в Абиджан с 2:0 и си обезпечи първото място в група С от африканската зона. Головете за гостите вкараха Набил Дирар в 25-ата минута и Мехди Бенатия в 30-ата. „ Атласките лъвове “ ще играят на международен шампионат за първи път от 1998 година, до момента в който Кот д`Ивоар ще пропусне Мондиала след три следващи участия през 2006, 2010 и 2014 година

Тунис приключи наедно 0:0 с Либия на собствен терен в Радес, а това бе задоволително за домакините да изпреварят с една точка преследвача си Конго, който в успореден мач се наложи над Гвинея с 3:1. Тунис стана последният участник в Мондиал 2018 от зона Африка. По-рано това право си заслужиха Египет, Сенегал, Нигерия и през днешния ден Мароко. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР