Даниил Медведев заяви, че въпреки лошото си представяне на Мастърс

...
Даниил Медведев заяви, че въпреки лошото си представяне на Мастърс
Коментари Харесай

Медведев: В Париж нещата не минаха по план, но съм оптимист


Даниил Медведев съобщи, че макар неприятното си показване на Мастърс шампионата в Париж предходната седмица ще стартира с убеденост и самочувствие присъединяване си на Финалите. Руснакът е в Червената група, където са други двама някогашни първенци в шампионата – Стефанос Циципас и Новак Джокович, както и сънародникът му Андрей Рубльов. Медведев даде изявление за уеб страницата на ATP, в което си спомни тазгодишния Australian Open и триумфалните за него Финали през 2020, като в това време разкри на какво се дължи позитивната му настройка преди шампионата в Торино.

„ Мачът против Феликс беше откачен. Той игра по-добре от мен и от самото начало ме поставяше напрегнат, до момента в който аз се пробвах просто да остана в мача. По време на тайбрека в третия сет пуснаха покрива и това ми оказа помощ. Спомням си също, че той имаше мачбол в четвъртия сет, а в последния гейм от мача поведе с 15-40. Беше необикновено да печеля сходен мач “ – сподели международният №5.

След успеха над канадеца Медведев в профил и Стефанос Циципас, преди да пристигна финалът против Надал. Руснакът бе единствено на един сет от втората си поредна купа от Големия шлем, само че Матадора сподели, че в никакъв случай не би трябвало да бъде отписван.

„ Мачът против Надал си приличаше много с този против Оже-Алиасим. Спечелих първите два сета и поведо с 0-40 в третия. В петия сет той увеличи доста равнището си и проби за 5-5. Имаше някои обстановки, в които можех да се оправя доста по-добре, само че това не омаловажава стореното от Рафа. Той игра необикновено, като в хода на мача непрекъснато подобряваше представянето си и не сподели никакви признаци на отмалялост. Това е мъчителен спомен, само че все пак мачът бе необикновен. Следващия път ще се постарая да се оправя по-добре “.

Медведев си напомни и края на сезон 2020, когато не бе достигал даже до край до началото на ноември и бе на път да се трансформира в разочарованието на сезона. Руснакът обаче завоюва купата на Мастърса в Париж, след което победи и на Финалите.

„ Беше необикновено преживяване, тъй като годината бе доста странна поради пандемията от Covid-19. Не играхме доста дълго време, а когато присигнах в „ Берси “, се усещах извънредно. Изобщо не бях убеден и ми беше доста мъчно на корта. Въпреки това обаче някак съумях да показвам най-хубавата си игра, след което направих същото и на Финалите “ – описа първенецът на US Open за 2021 година

„ В Лондон имаше някои сериозни моменти. На полуфинала Рафа имаше мачбол на собствен сервис. Преди това, когато играх против Тийм в груповата фаза, той беше по-добър от мен и стигна до няколко брейкпойнта при 3-3 във втория сет, само че съумях да подвигна равнището и да изиграя един от най-силните си дуели в оня сезон. Това са невероятни мемоари, а спечелването на Финалите постоянно ще остане един от най-големите триумфи в кариерата ми “.

Медведев е безапелационен, че макар неубедителното си показване в Париж, където отпадна още във втори кръг след проваляне от Алекс Де Минор, е оптимист за възможностите си в Торино и е изцяло уврен, че може да завоюва трофея за повторно.

„ Закритите хард кортове постоянно са ми допадали. Спечелил съм седем трофеи на тази настилка, което е много положително достижение. Доброто показване в Париж преди Финалите постоянно оказва помощ, защото те зарежда със самочувствие, както се уверих персонално в последните два сезона. Тази година нещата в „ Берси “ не минаха съгласно проекта, само че все пак съм оптимист, защото изискванията в Торино доста ми харесват “.

„ Опитвам се да не се уморявам душевен в хода на сезона, защото това оказва голямо въздействие върху формата и резултатите. В края на годината всички сме изморени и това е изцяло обикновено. С екипа ми обаче поставяме доста старания, с цел да съм постоянно пресен и отпочинал както във физически, по този начин и в психически проект. До момента вършим добра работа в това отношение, като доказателството за това са резултатите ми от последните месеци “ – разяснява някогашният №1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР