Даниил Медведев се класира за полуфиналите на US Open, но издава предупреждение, след като пострада в „брутална“ жега

...
Даниил Медведев победи сънародника си Андрей Рубльов, за да стигне
Коментари Харесай

Даниил Медведев победи сънародника си Андрей Рубльов, за да стигне до полуфиналите на US Open в сряда, но предупреди, че играч може да „умре“ в това, което той нарече „брутални“ условия на турнира.

Медведев триумфира над Рубльов в последователни сетове, 6-4 6-3 6-4, но и двамата играчи можеха да се видят как се борят с жегата на стадион "Артър Аш".

Медведев, шампионът на US Open за 2021 г., взе две медицински паузи по време на мача, като и двата пъти използва инхалатор в опит да преодолее страничните ефекти от изтощителните условия.

И двамата играчи продължиха да използват кърпи през целия мач, за да се справят с обилните нива на пот в отнемащата енергия среща.

По средата на третия сет 27-годишният Медведев можеше да бъде чут да казва пред камерата: „един играч ще умре и вие ще видите“.

Според метеорологичния екип на CNN температурите са достигнали 93 градуса по Фаренхайт във Флашинг Медоус по време на мача, като условията се усещат като 96 градуса по Фаренхайт. Районът е под предупреждение за топлина до 20:00 ET в сряда.

CNN се свърза с US Open за коментар относно условията на корта.

Медведев отвръща на удар срещу Рубльов. Медведев връща удар срещу Рубльов. Ал Бело/Гети изображения

След победата Медведев нарече условията "брутални" и обясни, че не може да види топката до края на първия сет.

„Единственото хубаво нещо, което виждам в тези условия, е, че и двамата страдат“, каза Медведев по време на интервюто си на корта. „Беше трудно и за двама ни. Имаше някои възходи и падения, но това е толкова нормално. В края на първия сет някак вече не виждах топката. Играх със сензации.”

„Опитах се да го направя, опитах се да избягам и той направи същото. Преди точки си казах: „Леле, той вече не може да бяга“, затова се опитах да отида и да го накарам да бяга и бяга и бяга, но той беше там през цялото време. Но бяхме уморени през цялото време. Брутални условия и супер трудно да се спечели.”

В такива изтощителни и влажни условия Медведев беше този, който успя да натрупа необходимите енергийни резерви, за да спечели победата и да си осигури място на полуфиналите на US Open.

Нямаше нищо, което да разделя двамата руснаци – които преди това се наричаха „наистина близки приятели“ с Рубльов, кръстник на дъщерята на Медведев – с дълги събирания и игри, които правеха още по-трудно за играчите на корта.

Чудовищни ​​митинги

Но когато Рубльов започна да изнемогва, Медведев успя да форсира достатъчно грешки, за да спечели в поредни сетове – чудовищна финална игра олицетворява победата, продължила над 15 минути, преди Медведев да успее да форсира една последна грешка от своя сънародник при петия му мачбол след два часа и 48 минути.

След като се бори с условията и труден съперник, Медведев показа защо е истински претендент за тазгодишната титла, идвайки от пробив във всеки сет при впечатляващата победа.

Сега той ще се изправи срещу Карлос Алкарас или Александър Зверев – които играят по-късно в сряда – за място на финала.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР