Даниил Медведев постигна немислимото в края на миналия месец, след

...
Даниил Медведев постигна немислимото в края на миналия месец, след
Коментари Харесай

Какво трябва да стане в Маями, за да измести Медведев отново Джокович от върха?

Даниил Медведев реализира немислимото в края на предишния месец, откакто изпревари Новак Джокович от челната позиция в международната класация. Сърбинът беше прекарал цели 86 поредни седмици на върха, само че не беше позволен до присъединяване на Аустрелиън Оупън, където имаше да пази 2000 точки от купата си през 2021-ра и това съвсем изцяло изравни актива му с този на московчанина, а след това 20-кратният " мейджър " първенец позволи уверено проваляне от квалификанта Иржи Весели на четвъртфиналите в Дубай и трябваше да оваканти самобитния престол в мъжкия тенис.

Двамата състезатели обаче още веднъж размениха функциите си през предходната седмица, защото Медведев позволи ранно проваляне от Гаел Монфис в Индиън Уелс и Ноле можеше още веднъж да се завърна на добре познатото си лидерско място. Балканецът обаче продължава да е отвън кортовете, защитавайки правото си да не се ваксинира срещу COVID-19 и няма да вземе присъединяване на към този момент стартиралата конкуренция в Маями.

Това дава отлична опция на руснака още веднъж да оглави подреждането на ATP, единствено че това минава през мощно негово показване във Флорида. В момента международният номер две изостава с едвам 55 точки от директния си съперник, единствено че идния понеделник следва да му бъдат отнети цели 180 точки от достигането му до четвъртфиналите в Маями през предишния сезон, до момента в който сърбинът ще се раздели с актив от едвам 45 пункта.

По този метод Джокович ще се снабди с виртуална преднина от 190 точки, тъй че Медведев е задължен да доближи най-малко до полуфиналната фаза, с цел да бъде сигурен в повторната си поява като първа ракета на света.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР