Даниил Медведев постави победоносно начало на сезона си на твърди

...
Даниил Медведев постави победоносно начало на сезона си на твърди
Коментари Харесай

Близо до съвършенството: Медведев прелетя през италианска надежда на старта в Торонто

Даниил Медведев сложи победоносно начало на сезона си на твърди кортове в Северна Америка. Руснакът се нуждаеше от по-малко от 90 минути игра, с цел да се оправи със съпротивата на 22-годишния Матео Арналди и да открие с безапелационен триумф акцията си на тазгодишния Мастърс шампионат в Канада. Поставеният под №2 оформи крайното 6:2 7:5, с което си обезпечи място в осминафиналите на конкуренцията, където ще срещне някого всред Лоренцо Музети и Танаси Кокинакис.

В откриващата част международният №3 напълно наложи своя жанр на игра, удължавайки разиграванията и предизвиквайки пропуск от противниковата страна. Съвсем скоро това се отрази и на резултата, защото Медведев осъществя ранен пробив и поведе с 4:1, след което продължи да бъде непогрешим във всяко едно отношение, с цел да докара сета до сполучлив за себе си свършек след втори брейк.

С настъпването на втората част италианецът стартира да влага доста повече заостреност в осъществяванията си и все по-често го виждахме да пречупва пословичната отбрана на любимеца. Благодарение на това Арналди съумя да остане изцяло равносилен на по-високоранкирания си конкурент и по този начин паритетът остана недокоснат до 5:5. Тогава обаче Медведев увеличи равнището си, като в същото време се възползва от напрежението, обзело международния №66, с цел да реализира пробив в последния вероятен миг, с който си подсигурява присъединяване в идната фаза на надпреварата.

Medvedev moving on
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР