Даниил Медведев направи впечатляващ обрат и се наложи над Александър

...
Даниил Медведев направи впечатляващ обрат и се наложи над Александър
Коментари Харесай

Медведев обърна Зверев в пет сета за финал в Мелбърн

Даниил Медведев направи впечатляващ поврат и се наложи над Александър Зверев, с цел да стигне край на Australian Open. Руснакът завоюва в пет сета след 4 часа и 18 минути на корта. Резултатът във втория полуфинал беше 5-7, 3-6, 7-6(4), 7-6(5), 6-3.

Негов противник в борбата за трофея ще е Яник Синер. По-рано през днешния ден. Дваата са изиграли 9 мача досега, като руснакът е спечелил шест. В последните три обаче непроменяемо бие Синер.

Това беше вторият мач в шампионата, в който Медведев наваксва закъснение от два сета. Първият беше още на старта срещу финландеца Емил Руусувуори. Това е и трети край за руснака в Мелбърн. Той загуби първите два от Новак Джокович и Рафаел Надал.

Зверев стартира доста мощно, като поведе в първия сет с 4-1 след два пробива. Медведев обаче съумя да изравни за 5-5. Германецът обаче още веднъж проби, по-късно избави две точки за пробив и съумя да затвори частта още при първия си сетбол. Във втората част Зверев проби, с цел да поведе с 3-2, а след това направисе насочи към успеха.

В третия сет пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. В него противниците си размениха по два мини пробива до 4:4, само че след това Медведев взе три следващи точки и завоюва сета. В четвъртия сет руснакът имаше две благоприятни условия за пробив, само че Зверев се измъкна. Стигна се до нов тайбрек, в който Медведев позволи нетипична двойна неточност за 4-5. Руснакът обаче взе идващите три точки, две от които на сервис на Зверев. Така той завоюва шести следващ тайбрек против този противник.

В петия сет Медведев най-сетне съумя да вземе първия си пробив за 3-2 и за първи път поведе в мача. При 5-3 той завоюва с първия си мачбол, въпреки и с шанс, тъй като мрежата прати топката в навън.
Медведев: Играх нападателно, тъй като бях изтощен
„ В един миг бях изгубен. В третия сет си споделих, че в случай че загуби този мач, желая да падна гордо, да съм се борил. Така започнах да върша по-добри удари, получаваха ми се нащата. Бях изтощен, а го гледах него и нямах възприятието, че той е в това положение. Затова и не желаех да имаме дълги разигравания по 40 удара, пробвах се да бъда по-агресивен и в случай че стане, стане “, сподели Медведев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР