Даниела Божинова и Тома Белев са новите съпредседатели на ПП

...
Даниела Божинова и Тома Белев са новите съпредседатели на ПП
Коментари Харесай

Тома Белев по Дарик: Партия, която не е полезна на хората, е обречена на загиване

Даниела Божинова и Тома Белев са новите съпредседатели на Политическа партия “Зелено придвижване ”, определени от Националното заседание на партията, което се организира през двата почивни дни в София. Координацията на локалните органи на партията пое Борислав Сандов, някогашен български заместител министър-председател по климатичните политики и министър на околната среда и водитев държавното управление на Кирил Петков през 2021 - 2022 година За съпредседатели на Контролния съвет на партията са определени дейният покровител за непорочност на въздуха от екологично съдружие “За Земята ” Ивайло Попов и Иван Велов - водещ юрист по природозащитни каузи и някогашен шеф на кабинета на Борислав Сандов в Министерство на околната среда и водите.В предаването " Кой приказва " по Дарик радио, те говорихаза процесите в партията, която е и част от ръководещата коалиция.

" Нашите цели са по-силна зеленаидентичност, която малко позагубихме в по-голямата коалиция. Истинска природозащита, пресладване на нашите зелени и демократични политики. Смятаме да обърнем внимание на обществените права и неравенства, начовешките права, които бяха нишово стеснени, само че в никакъв случай не са отсъствали от нашата стратегия. Трябва да вършим нещо, с цел да пазиме българската природа, която е нашата горделивост и е част от нас ", показа Божинова.

" Това, което ни сложиха като задача, е да разтеглим основата на партията, да разтеглим тематиките по които ние взимаме политически решения, да обърнем повече внимание на крайните резултати. Не просто да изявяваме позиции, а да сме потребни на обществото, тъй като политическа партия, която не е потребна на хората, тя е обречена на загиване ", добави Белев.

" Темите на природозащитата станаха от втори порядък, въпреки че би трябвало да са директно свързани с Плана за възобновяване и резистентност. Започна да господства една концепция да бъдеш във властта поради самата власт и това се опитахме да поправяме и преодолеем ", съобщи Божинова.

" Ние бяхме вперени в личните си вътрешнопартийни проблеми и дейностите, които предприемахме за смяна на политиките в България, бяха оставени на назад във времето. Рядко се обръщахме към жителите да им кажем нашата позиция. Да, ние ги защитавахме в общинските препоръки, в Народното събрание, само че не бяхмедобре артикулирани и това бе регистрирано като проблем. Когато бяхме в една доста необятна коалиция, ние бяхме по-добре показани, а в този момент сме по-слабо показани, може би тъй като имаше проблем с възприемането на всички претенденти, които бяха издигнати от обща коалиция. По принцип е проблем, когато се прави сходно импровизирано съглашение. Според мен е значимо в този момент, 5 месеца откакто е основан кабинета, да стане ясно каква е оценката на политическите лица и полититическите сили, които поддържат този кабинет, да кажат дали са удовлетворени от него ", сподели Белев.

Калин Стоянов е бил препоръчан като специалист в държавното управление на Николай Денков от страна на ГЕРБ. Това разгласи съпредседателят на " Продължаваме промяната-Демократична България " Кирил Петков.

Петков сподели, че не си спомня кой тъкмо е направил предлагането, само че уточни, че то е пристигнало или от вицепремиера Мария Габриел, или от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Калин Стоянов беше подаден като специалист от ГЕРБ, като ние преди да се вземе каквото и да е решение да го интервюирахме. Когато приказвах с него, той сподели че аз съм първият човек, който приказва с него и в оня миг той не беше решил.Ние взехме решение, че това предложение си заслужава, тъй като той беше разследвал чувалите с автомагистралите и тази тематика, беше заемал позиции, които от наша позиция, са естествени позиции за смяната, в която желаеме да се случи ",коментира съпредседателят на ПП-ДБ.

" Признанието беше, че към сегашния миг " Продължаваме промяната- Демократична България " не смята, че това е техен министър. Трябва да е ясно коя политическитесили, които поддържат това болшинство, какво в действителност поддържат. На нас ни е значимо кой какви политики извършва. Каква е изгодата за обособения жител, че три политическисили ще поддържат министъра на вътрешните работи, в случай че по-късно служителите на реда ще упражняват физическа мощ върху жители ", запита Белев.

" Имаме недостиг на неприкритост и генезисът на това е да не се коалираме с ГЕРБ, само че събитията постановиха да има коалиция. Въпреки това е трябвало откакто по тази метод сме набелязали цели, да има съглашение от което да се виждат задачите знаци дали сме създали нещо положително за Българияот това което сме образували ", добави Божинова.

" Господин Пеевски не може да приказва от името на ПП-ДБ, нито от името на държавното управление. " Зелено придвижване " поддържа кабинета с 4 гласа, ДПСс 2, тъй че като въздействие върху държавното управление, господин Пеевски няма задоволително такова ",
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР