Даниел Митов: Кабинетът Желязков е съставен от силни фигури, които

...
Даниел Митов: Кабинетът Желязков е съставен от силни фигури, които
Коментари Харесай

Елитът на ГЕРБ превзе сутрешния ефир с опорките на Борисов

Даниел Митов: Кабинетът " Желязков " е формиран от мощни фигури, които могат да вземат решение проблеми от първия ден.

 

Имената от проектоправителството са потвърдени специалисти, мощни фигури, които могат да стартират да вземат решение проблеми от първия ден в съответните министерства. Нямам никаква визия по какъв начин ще гласоподава Движение за права и свободи на следващия ден. Това съобщи в ефира на ``Здравей, България " депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който бе препоръчан за външен министър в проектокабинета на Росен Желязков.

По думите му би трябвало да се направи коалиция, с цел да не се върви на нови предварителни избори. " Предложихме на всички партии диалог по цели. С някои няма по какъв начин да намерим общи неща, само че с други можехме, да вземем за пример с ПП-ДБ. Те обаче започнаха да се държат като политически наблюдаващи и анализатори, вместо да бъдат политици. Пред страната има доста ясни цели, към които ГЕРБ се е стремила по време на своите ръководства. Заради несъответстващи решения през последните 3 години заплащанията по ПВУ бяха замразени. Също по този начин би трябвало да извадим България от сивия лист на групата, която следи прането на пари ", разяснява той.

 

Според него е напълно обикновено служебни министри да бъдат оставени да работят и в постоянен кабинет, в случай че се оправят добре. " Ще приемем законодателство, което да отпуши заплащанията по ПВУ. Трябва и да подредим обществените финанси, тъй че да бъдем признати безпроблемно в еврозоната ", добави Митов.

 

На въпрос дали Мария Габриел към момента е дейна част от ГЕРБ, той отвърна, че тя продължава да е част от бъдещето на партията.

 

В коментар на проблема със Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Митов изрази учудването си, че президентът е претендирал да води делегацията. " Държавният глава е задължен да се съобрази с позициите на Министерски съвет, само че сподели, че няма да го направи.

 

 

Деница Сачева: Нови избори не са решение, ПП-ДБ могат да дадат знакова поддръжка даже с няколко гласа

 

" Ние се явихме на избори, с цел да защитим и осъществяваме съответни политики ", съобщи тя пред Българска национална телевизия.

 

" През последните години бяха зарязан основни тематики. През последните три години имаше цялостно безвремие. "

 

" Ние се явихме на избори, с цел да защитим и осъществяваме съответни политики ", съобщи тя пред Българска национална телевизия.

 

 

" През последните години бяха зарязан основни тематики. През последните три години имаше цялостно безвремие. "

 

 

" Промени в кабинета могат да се случат и в пленарна зала. Нови избори не са решение ", сподели Сачева.

 

 

" Очакваме да получим поддръжка за политиките, които сме декларирали - такива са за еврозоната, Шенген и Плана за възобновяване. На думи, това не са единствено цели на ГЕРБ, само че и на доста от другите парламентарно показани партии ", разкри Сачева.

 

" Не чакаме поддръжка от цялото ПГ на ПП-ДБ, само че в случай че имат вяра, че не би трябвало да се отдалечаваме от еврозоната и Шенген, в случай че имат вяра, че оперативните стратегии не би трябвало да не престават да буксуват, да има средства за стопанска система и обучение, могат да дадат знакова поддръжка даже и с няколко гласа. "

 

" Хората чакат съответни резултати. Именно гласоподавателите ни дадоха успеха. Не може непрекъснато от " Промяната " да декларират, че има едни доста кадърни хора и други " неприятни ", които им пречат. Колегите от ПП-ДБ би трябвало да си дадат сметка за какво вземат участие в политиката ", разяснява депутатът.

 

По мотив " изгубването " на Мария Габриел, Сачева съобщи, че тя е заместник-председател на ЕНП и има задължения, свързани с европейските политики.

 

Делян Добрев: Кабинетът " Росен Желязков " може да се окаже камикадзе

 

" Знаех доста добре, че участвам в досието на Росен Желязков да бъда министър на енергетиката. С мен персонално приказва Бойко Борисов за това. Съгласих се да бъда министър в иден кабинет.Това е същински кабинет, който в случай че на следващия ден мине в пленарна зала, може да се окажем камикадзета – може да бъдем определени с малко болшинство, без да знаем с какъв брой време разполагаме. Ако ме сменят до на следващия ден и не бъда министър, няма да има проблем за мен ". Това сподели в ефира на БТВ Делян Добрев от ГЕРБ.

 

" Вижте, в случай че някой каже махате Делян Добрев, с цел да ви подкрепим кабинета, аз самичък ще се махна, тъй като сме в такава обстановка, че е значимо да има кабинет. Имаме доста работа по значими върпоси и тя би трябвало да продължи. Стратигическите ни цели ще бъдат по-лесно постижими, в случай че имаме постоянен кабинет ", сподели той.

 

" Защо ние не преговаряме с останалите партии ли, ние в действителност имаме преговорен екип и ясно разбрахме, че останалите партии не желаят да влизат в коалиция с нас. И не, не се опасявам да бъда министър тъкмо в този кабинет. Колкото и какъвто и да е хоризонтът на това държавно управление, то все ще успее да свърши работа ", счита Добрев.

 

" За да запазя положителния звук, аз няма да ви дам в този момент образец за търговия на депутати. Ние не вършим по този начин. За нас, както и за ПП-ДБ, са най-важни еврозоната и Шенген. Колегите дано да ни поддържат, задоволителни са 10 депутати да гласоподават за нас. Борисов постъпи държавнически преди една година като поддържа мандат на втората партия. Сега е редно Продължаваме промяната-Демократична България да проявят схващане и да поддържат кабинета. Не апелирам никой за съдействие, просто се надявам и те да имат държавническо държание. Защото те са партията, която има същите стратегически цели като нас ". изясни той.

 

" С Движение за права и свободи не ни стигат гласовете, по тази причина няма по какъв начин да съставим кабинет ", акцентира той.

И добави: " Ние търсим по-широка поддръжка. Не че им има нещо на Движение за права и свободи ".

 

" Утре ще стане ясно всичко. Излъчихме кабинет напълно от ярки политически фигури на ГЕРБ. Нали не виждате на никое място хора на Движение за права и свободи. От Движение за права и свободи желаят просто да има постоянен кабинет ", разгласи Добрев.

 

" Според мен всички министри са подбрани персонално от Бойко Борисов, а не от Делян Пеевски ", акцентира той.

 

" Нямам никаква визия за това дали има връзка сред Калин Стоянов и Делян Пеевски, казусът с него стана поради Кирил Петков, тъй като Стоянов не искаше да назначи човек на Петков ", счита той. И добави, че в случай че вътрешният министър Стоянов е бил назначил върпосния човек, нямаше да има никакви проблеми и нямаше да знаем за пачките и схемите.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР