Даниел Александров е български състезател по класическа борба. 29-годишният ни

...
Даниел Александров е български състезател по класическа борба. 29-годишният ни
Коментари Харесай

Борецът Даниел Александров с нова победа и инициатива, насърчаваща младите да спортуват

Даниел Александров е български играч по класическа битка. 29-годишният ни герой е взел участие в огромен брой надпревари и има редица достижения. Притежател е на два бронзови медала от европейските шампионати през 2018 и 2019-та година, както и бронзов орден от европейските игри в Баку, които се състояха през 2015-та година. През 2016-та година взема присъединяване на олимпийските игри в Рио де Жанейро и стига до осминафиналите. 
Тази година пък Даниел печели сребърен орден в категория до 82 кг на европейското състезание, което е огромен персонален триумф и по този начин неговите медали от европейски шампионати стават четири. Важно е да отбележим за него и че е горделив повторен притежател на най-престижното отличие на България в класическата битка – златният пояс „ Никола Петров “.
Интересен неотдавнашен факт е, че асът на борците в класическия жанр, дружно с колегата си Георги Наумов, прерязаха лентата на съдружие „ Дупница спорт “. Намеренията им са да насърчат младите да спортуват, а също по този начин и да възобновят провеждането на коледен шампионат по битка.
Даниел споделя, че подготовката е от изключително значение за всеки един състезател, без значение от неговата дисциплинираност. Поддържането на форма подготвя към приближаване до заветната цел и съвършена изява на идните надпревари. Именно по тази причина Александров прибавя, че спортните зали и тренировките, които организира, са от особена значимост за неговото развиване и това е повода да избере и предложи базите на Pulse FitnessSpa.
В последващото изявление може да се запознаете от близо с най-актуалните неща, свързани с Даниел Александров.

1.Как върви подготовката ти все още и по какъв начин се отрази пандемията върху нея?
- 3Аз имам огромния шанс да пребивавам в къща и успявах да се сготвям горе долу добре по време на карантинния интервал, само че нашият спорт е подобен, че ми трябват сътрудници за добра подготовка и не се получи подготовка на цялостна пара.
2. През миналия уикенд се организира държавното състезание по битка. Как мина то за теб?
- Състезанието се организира в два дни, като още първия ден двама от съперниците ми се отхвърлиха да се борят против мен. На полуфинала беше един от най-големите ми съперници – Росиан Дермански. Успях да го надвия със 7:1 и това ме класира за финала, който се оказа една от най-лесните ми победи против Радослав Русев.
3.Голямата цел, допускам, е квота за олимпийските игри – по този начин ли е?
- Ами, да. Една от основните цели е спечелването на квота, само че най-голямата постоянно е била олимпийският връх.
4.Наскоро започва самодейността „ Дупница спорт “, в която се стараеш да насърчиш младите да спортуват. Как върви, разкажи малко повече?
- Аз и мой доста добър другар и сътрудник - Георги Наумов, се стараем да запалителен младите да спортуват повече и освен да спортуват, а да бъдат виновни жители. Надявам се да запалителен повече дребни хора, защото това е единствено и само за тяхно положително. Предстои ни да възродим един коледен шампионат по битка, който не се е състоял близо 10 години.
5.Спечели сребърен орден на еврошампионата по битка при започване на годината. Сега през призмата на времето по какъв начин гледаш на оценката си?
- Щастлив съм, че прескочих полуфинала на огромно съревнование, тъй като до момента беше спънка. Имам над 5 изгубени полуфинала. Вече виждам към върха и знам, че мога и заслужавам поради всички старания и ограничения, които поставям. Също по този начин желая да благодаря на жена си и щерка ми за поддръжката, която ми оказват.
6.След три бронзови медала и един сребърен, време ли е за идната крачка към златото?
- Мисля, че е извънредно време да стъпя на върха. Знам, че там ми е мястото!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР