Даниъл Куан и Даниъл Шайнерт - дуото, което стои зад

...
Даниъл Куан и Даниъл Шайнерт - дуото, което стои зад
Коментари Харесай

Даниъл Куан и Даниъл Шайнерт триумфираха на наградите на американската Гилдия на режисьорите

Даниъл Куан и Даниъл Шайнерт - дуото, което стои зад научнофантастичната комедия " Всичко на всички места едновременно ", завоюваха премията за изключителни достижения за игрален филм на американската Гилдия режисьорите, заяви Варайъти.

Те станаха третият режисьорски дует, който в миналото е печелил.

Куан и Шайнерт надвиха над Стивън Спилбърг, който има върха за най-вече номинации и победи, надлежно 13 и три. Спилбърг се бореше за четвъртия си трофей с полуавтобиографичния филм " Семейство Фейбълман ". Останалите номинирани бяха Тод Фийлд за " Лидия Тар ", Джоузеф Косински за " Топ Гън: Маверик " и Мартин Макдона за " Баншите от Инишерин ".

" Това беше невероятна година за нашия дребен филм, който някак си продължава напред ", сподели Куан. Това е първата номинация за премията на Гилдията на режисьорите за неговите основатели.

За премиите на американската Гилдия на режисьорите гласоподават към 19 000 членове. През 75-годишната си история те са най-надеждният барометър за премията " Оскар " в тази категория. Само осем лауреати на Гилдията на режисьорите не са съумели да си тръгнат с премията на Академията. Последният сходен образец е Сам Мендес ( " 1917 " ), който загуби от Пон Джун-хо ( " Паразит " ) през 2020 година

Наградата на Гилдията за най-хубав първи пълнометражен филм завоюва Шарлот Уелс за " Под слънцето " (Aftersun).

Изпълнителният продуцент и режисьор на " Еуфория " Сам Левинсън завоюва премията за трагичен сериал. " Не бих могъл да бъда по-благодарен за опцията да правя тази работа ", сподели Левинсън. Това е първата му номинация за премията на Гилдията на режисьорите и първата му победа.

Бил Хейдър завоюва премията за комедиен сериал за режисурата на епизода " Бари " " 710N " ; той не присъстваше в събота. Това е третата му премия на Гилдията, откакто завоюва в категорията и през 2019 година и 2020 година

Отличието за цялостни достижения на Гилдията на режисьорите получи Робърт Фишман - режисьор на спортни излъчвания.

Церемонията за 75-ите награди на американската Гилдия на режисьорите в хотел " Бевърли Хилтън " в Бевърли хилс стартира с премията за най-хубав документален филм на режисьорката на " Огънят на любовта " Сара Доса. Това беше първата й номинация и първата й победа за премиите, написа Българска телеграфна агенция.

" Беше същинска битка и съм толкоз признателна, че имам мечтаната работа ", сподели тя.

Водещ на церемонията беше режисьорът Джъд Апатоу. Тази година тя още веднъж беше присъствена, откакто през 2021 година беше виртуална.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР