Данело Кавалканте: Пропуск в сигурността позволи на убиеца „рак да излезе“ от американския затвор

...
Убиец, който избяга от затвор в Пенсилвания миналата седмица, се
Коментари Харесай

Убиец, който избяга от затвор в Пенсилвания миналата седмица, се изкачи по същите стени, които друг затворник прекатери по-рано тази седмица година, за да се измъкне, казват служители.

34-годишният Данело Кавалканте, чието бягство на 31 август нашумя в родната му Бразилия, остава на свобода.

Наскоро публикувани кадри от затвора показват, че затворникът „рак върви“ по две стени, разделени от 5 фута (1,5 м) коридор.

Длъжностни лица казват, че бодливата тел е била поставена след предишното бягство, но очевидно не е била ефективна.

И.д. надзирател на затвора в окръг Честър каза на пресконференция, че затворът е наел консултанти по сигурността след бягството на Игор Болте на 19 май, който преди това каза на полицията, че беше разчитал на познанията си по скално катерене, за да избяга.

Консултантите са „установили недостатъчност“, каза изпълняващият длъжността надзирател Хауърд Холанд, и е поставена бодлива тел, за да не позволяват на други затворници да използват същия изходен маршрут.

"Въпреки че вярвахме, че нашите методи за сигурност са достатъчни, те бяха доказани противното. И сега ще действаме бързо, за да подобрим нашите мерки за сигурност", каза г-н Холанд.

Заподозреният за тероризъм в Обединеното кралство избяга от затвора, като се скри под ван

Видео показва как Кавалканте „рак се изкачи по стена, през бодлива тел“, каза той, като постави ръцете си върху една стена и краката му върху друга стена, за да си проправи път нагоре.

След като стигнаха до покрива, и двамата затворници успяха да слязат по стълба до по-малко сигурна част на затвора.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР