“#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество”. Така гражданската организация Спаси

...
“#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество”. Така гражданската организация Спаси
Коментари Харесай

Граждани излизат на протест срещу управлението на Фандъкова

“#ДанчеСлез - Протест за изцяло творчество”. Така гражданската организация " Спаси София " кръсти готвения от нея митинг на 26.11., неделя, от 13:00 ч. Поводът - систематичното несправяне на кмета Фандъкова и столичната администрация с значимите за софиянци проблеми . Планираното шествие ще тръгне от Министерски съвет, по бул. " Дондуков ", ул. " Г. С. Раковски " с последна точка - постройката на Столичната община. Организаторите показаха, че са фокусирали недоволството си върху 5 съществени тематики: некачествените поправки, замърсяването на въздуха, неуспехите в региона на градския и велотранспорта, презастрояването и заличаването на архитектурното завещание .
“През последните години софиянци са очевидци на основни провали в основни браншове, влошаващи качеството на живот в града. Въпреки неведнъж потвърждавания от госпожа Фандъкова ангажимент за праволинеен надзор на качеството на ремонтите в София, доста от тях бяха с извънредно съществени недостатъци, очевидно некачествено осъществяване и неустойчиви крайни резултати”, съобщи Борис Бонев от " Спаси София ". Междувременно съгласно уредниците продължава и дейната политика по съсипването на градския превоз в София.
“Резултатите са налице: градският превоз губи милиони пасажери годишно, транспортните средства стават все по-малко и все по-нередовни, а отсъствието на даже една съответна мярка за възстановяване на изискванията в градския превоз са задоволителен мотив да се изрази неодобрение ”, настояват от организацията.
Според " Спаси София " друго доказателство за неуспехът на кмета Фандъкова да ръководи града са многократните митинги на жителите на разнообразни квартали поради безконтролното застрояване на всяко свободно зелено пространство и неналичието на съответна инфраструктура. “Не по-малък проблем е и влошаващото се замърсяване на въздуха, породено от всеобщото отопление на твърдо гориво в гетата и “елитните” витошки квартали и лавинообразното нарастване на колите по улиците”, осведомят от " Спаси София " и припомнят, че дружно с други неправителствени организации съдят Столичната община за бездействието ѝ през годините.
“Позата за “запазване на историческия дух на остаряла София”, с която госпожа Фандъкова изясни подмяната на разисквания с обществеността план за бул. Дондуков звучи цинично на фона на десетките сгради-паметници на културата, които бяха съборени, изгорени и плячкосани през годините”, са безапелационни от организацията.
От " Спаси София " приканват всички дейни жители да се присъединат към митинга в неделя и гласно да изразят недоволството си от метода на ръководството на столицата, без значение от техните съответни проблеми, цели, или квартала, в който живеят . “Проблемите на града ни нямат партиен цвят и засягат всички ни. Управниците на София би трябвало да се вслушат в проблемите ни и да пазят правото на софиянци да живеят в здравословен, комфортен и прелестен град” - приключват от огранизацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР