“#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество”. Така гражданската организация Спаси

...
“#ДанчеСлез - Протест за цялостно творчество”. Така гражданската организация Спаси
Коментари Харесай

Софиянци на протест срещу Фандъкова и властта в столицата



“#ДанчеСлез - Протест за изцяло творчество”. Така гражданската организация Спаси София кръсти готвения от нея митинг на 26 ноември, неделя, от 13:00 ч. Поводът е систематичното несправяне на кмета Фандъкова и столичната администрация с значимите за софиянци проблеми.

Ето какво написа на страницата на организацията:

Уважаеми дами и господа общински съветници,

Както безспорно ви е известно, тази неделя (26.11) от 13:00 часа Спаси София, подкрепена от Велоеволюция и Критична маса, провежда шествие, което ще тръгне от Министерския съвет по злощастния бул. Дондуков и ще приключи с митинг пред постройката на Столичната община.

Протестът, който кръстихме “#ДанчеСлез – митинг за изцяло творчество”, е резултат от натрупването на неразрешени и новосъздадени проблеми с градското ръководство. Систематичните пропуски в качеството на строителството и ремонтите, рисковото замърсяване на въздуха, презастрояването и неналичието на инфраструктура в голям брой квартали, влошаващата се транспортна услуга и заличаването на архитектурното завещание в София от години тестват търпението на софиянци.

Организираме митинга, тъй като желаеме проблемите на София да бъдат позволени и сме уверени, че Столичният общински съвет е част от решението. Заради това насочваме към Вас покана да се присъедините към митинга и към неговите претенции и да възприемете желанието на уредниците и подкрепящите го за една по-добра, по-зелена и по-подредена София.

Присъствието Ви в неделя ще е опция да чуете проблемите на софиянци без медиатори, без “да си приказваме през медиите” и да им покажете на процедура, че Вие сте техните избраници и сте членове на Общинския съвет, с цел да защитавате техните ползи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР