Данъкът върху тютюневите изделия в Австралия ще бъде увеличен от

...
Данъкът върху тютюневите изделия в Австралия ще бъде увеличен от
Коментари Харесай

Австралия вдигна мерника на електронните цигари, въвежда забрани и ограничения

Данъкът върху тютюневите произведения в Австралия ще бъде повишен от порядъка на милиарди долари през идващите 4 години. Правителството на страната предприе строги ограничения против използването на електронни цигари.

Пушенето на такива за забавление ще бъде неразрешено, като част от напъните за попречване на пристрастяването на идващото потомство към никотина.
Изпарителите съдържат повече от 200 химикала, които не попадат в белите дробове. Някои от тези химикали се съдържат в лакочистителя за нокти и препаратите за заличаване на бурени. Точно както направи с пушенето на елементарни цигари, огромният тютюнев бизнес взе още един артикул, пораждащ пристрастяване, опакова го в лъскава опаковка, добави сладки аромати и сътвори ново потомство никотинови наркомани. Младите вейпъри са три пъти по-склонни да стартират да пушат, тъй че не е чудно, че младежите под 25 години са единствената група от популацията, при която броят пушачите фактически нараства. Това би трябвало да завърши.
Марк Бътлър – министър на опазването на здравето на Австралия

Данъкът върху тютюневите произведения ще бъде повишен с 5% на годишна база, считано от септември, или общо нарастване от 3.3 милиарда австралийски $ за период от 4 години, разясни Бътлър.

Правителството има за цел да забрани всички е-цигари за еднократна приложимост, които постоянно се оферират с плодови аромати. Освен това да забрани вноса на изпарители без лекарско наставление и да ограничи равнищата на никотин, като се стреми да ограничи продажбата на вейпъри.

Около 22% от австралийците на възраст 18-24 години са употребявали електронна цигара или устройство за изпаряване най-малко един път, сочат данни от предходната година.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР